Siciliaans

Zoek naar Siciliaans in jouw eigen kookboeken

Siciliaans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit J. Steingarten - De man die alles at

Diner / nagerecht uit De man die alles at:

Citroengranita

Ingrediënten:
fijne tafelsuiker, meyercitroenen en water

Keuken:
Siciliaans / Italiaans
Soort:
ijs
Een recept uit J. Steingarten - De man die alles at

Diner / nagerecht uit De man die alles at:

Amandelengranita "Maria Grammatico"

Ingrediënten:
abrikozenpitten, amandel, amandelextract, kristalsuiker, perzikpitten en water

Keuken:
Siciliaans / Italiaans
Soort:
ijs
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Brunch / bijgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Kikkererwtenbeignets - panelle

Ingrediënten:
arachideolie, kikkererwtenmeel, olijfolie, peper, water en zout

Keuken:
Mediterraans / Siciliaans / Italiaans
Soort:
deegwaren / veganistisch / vegetarisch / frituur
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Geit en artisjokken met ei en citroen - capretto e carciofi all'uovo e limone

Ingrediënten:
artisjok, bloem, citroensap, doperwtjes, droge witte wijn, eierdooier, geitenvlees, lamsvlees, olijfolie, peper, tuinbonen, ui, verse marjolein, verse munt, verse peterselie en zout

Keuken:
Mediterraans / Siciliaans / Italiaans
Soort:
stoofgerecht / lamsvlees / geitenvlees
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / buffet / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Lamsragoût met champignons en paprika's - agnello al forno alla madonita

Ingrediënten:
boleten, citroensap, droge rode wijn, droge witte wijn, geit, gele paprika, kastanjechampignon, knoflook, lamsschouder, olijfolie, rode paprika, ui, verse rozemarijn, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Mediterraans / Siciliaans / Italiaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / lamsvlees
Een recept uit Manuela Darling-Gansser en Simon Griffiths - Lente in Sicilië

Recept uit Lente in Sicilië:

pasta al borgo san nicolao

Ingrediënten:
boter, gerookte ham, macaroni, pecorino, peper, peterselie, saffraan, slagroom en zout

Keuken:
Siciliaans
Een recept uit Manuela Darling-Gansser en Simon Griffiths - Lente in Sicilië

Recept uit Lente in Sicilië:

Pasta met pesto uit Trappani

Ingrediënten:
basilicum, broodkruim, knoflook, olijfolie, parmesaanse kaas, peper, spaghetti, tomaten, verse amandelen en zout

Keuken:
Siciliaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Manuela Darling-Gansser en Simon Griffiths - Lente in Sicilië

Recept uit Lente in Sicilië:

kappertjes-amandelpesto

Ingrediënten:
amandelen, kappertjes, knoflook, olijfolie, peper, rode pepertjes en zout

Keuken:
Siciliaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Pien Wekking - Pien laat haar eten zien

Diner / hoofdgerecht uit Pien laat haar eten zien:

Orzo alla Norma

Ingrediënten:
aubergines, chilivlokken, extra vergine olijfolie, knoflook, oregano, orzo, pecorino, peper en zout, ricotta, suiker en tomaten

Keuken:
Siciliaans
Soort:
pasta, rijst, granen en deegwaren
Een recept uit J. Steingarten - De man die alles at

Diner / nagerecht uit De man die alles at:

Granité van zwarte moerbei of wilde aardbei

Ingrediënten:
bosaardbeien, citroensap, kristalsuiker, water en zwarte moebei

Keuken:
Siciliaans / Italiaans
Soort:
ijs
Een recept uit J. Steingarten - De man die alles at

Diner / nagerecht uit De man die alles at:

Mandarijnengranito

Ingrediënten:
citroensap, kristalsuiker, mandarijnen en water

Keuken:
Siciliaans / Italiaans
Soort:
ijs
Een recept uit J. Steingarten - De man die alles at

Diner / nagerecht uit De man die alles at:

Granité van geroosterde amandel

Ingrediënten:
amandel, amandelextract, kristalsuiker en water

Keuken:
Siciliaans / Italiaans
Soort:
ijs
Een recept uit  - Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking

Recept uit Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking :

Coniglio con le "Paglie" / Zoetzuur konijn

Ingrediënten:
andijvie, azijn, bleekselderij, bloemkoolroosjes, kappertjes, konijn, olijfolie, peper, pijnappelpitten, rozijnen, suiker, tomatenpuree, ui en zout

Keuken:
Siciliaans / Italiaans
Soort:
wild
Een recept uit  - Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking :

Anelli di "Augghi" / Geep-ringen

Ingrediënten:
citroen, geep, griesmeel, olijfolie, peterselie en zout

Keuken:
Siciliaans / Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit  - Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking

Recept uit Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking :

Stoccafisso alla Messinese / Gezouten kabeljauw Messina stijl

Ingrediënten:
basilicum, bleekselderij, gedroogde gezouten kabeljauw, groene olijven, kappertjes, olijfolie, peper, peterselie, pijnappelpitten, rozijnen, tomaten, ui, zout en zwarte olijven

Keuken:
Siciliaans / Italiaans
Soort:
aardappelgerecht
Een recept uit  - Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking

Bijgerecht uit Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking :

Riso nero - Zwarte rijst

Ingrediënten:
amandelen, cacaopoeder, chocolade, gekonfijte vruchten, kaneel, melk, musketzaad, rijst, sinaasappel, suiker en vanille

Keuken:
Siciliaans / Italiaans
Soort:
rijst
Een recept uit  - Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking

Recept uit Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking :

Biancomangiare alla mandorla / Blancmanger met amandelen

Ingrediënten:
amandelen, citroenblad, citroenzest, kaneel, pijnappelpitten, pistaches, pure chocolade, suiker en zetmeel

Keuken:
Siciliaans / Italiaans
Een recept uit  - Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking

Recept uit Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking :

Fruatte / Ansjovis en uienpizza

Ingrediënten:
basilicum, bloem, gist, knoflook, olijfolie, oregano, peper, piacentinu ennese, tomaten, tuma, ui, zout en zoute ansjovis

Keuken:
Siciliaans / Italiaans
Soort:
pizza
Een recept uit  - Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking

Recept uit Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking :

Pasta con le Sarde / Pasta met sardine

Ingrediënten:
ansjovisfilet, bucatini, broodkruimels, olijfolie, pasta, peper, pijnappelpitten, rozijnen, saffraan, sardines, tomatenpuree, ui, wilde venkel en zout

Keuken:
Siciliaans / Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit  - Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking

Recept uit Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking :

Mbriulata - Rund- en varkenspastei

Ingrediënten:
aardappel, bloem, gist, mager rundergehakt, melk, olijfolie, pecorino, peper, semola di grano duro rimacinata, ui, varkensgehakt, zout en zwarte olijven

Keuken:
Siciliaans / Italiaans
Soort:
pastei
Een recept uit  - Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking

Recept uit Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking :

Marmellate di Zucchine Verdi - Courgettejam

Ingrediënten:
citroensap, courgette, suiker en zout

Keuken:
Siciliaans / Italiaans
Soort:
vegan / inmaak
Een recept uit  - Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking

Diner / nagerecht uit Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking :

"Gelo"di anguria / Watermeloengelei

Ingrediënten:
gekandeerde pompoen, jasmijnessence, kaneel, suiker, vanille, watermeloensap en zetmeel

Keuken:
Siciliaans / Italiaans
Soort:
pudding / chocolade
Een recept uit  - Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking

Recept uit Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking :

Pasta con la mollica / Pasta met ansjovis en geroosterd broodkruim

Ingrediënten:
gedroogd broodkruim, kappertjes, knoflook, olijfolie, pasta, peper, peterselie, tomatenpuree, zout en zoute ansjovis

Keuken:
Siciliaans / Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit  - Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking

Recept uit Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking :

Pasta con le biete / Pasta met snijbiet

Ingrediënten:
caciocavallo, chilipeper, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, pasta, peper, snijbiet, tomaten en zout

Keuken:
Siciliaans / Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit J. Steingarten - De man die alles at

Diner / nagerecht uit De man die alles at:

Espressogranito

Ingrediënten:
espresso lungo en kristalsuiker

Keuken:
Siciliaans / Italiaans
Soort:
ijs
Een recept uit J. Steingarten - De man die alles at

Diner / nagerecht uit De man die alles at:

Chocoladegranito Catania

Ingrediënten:
cacao, kaneel, kristalsuiker, volle melk en water

Keuken:
Siciliaans / Italiaans
Soort:
ijs