Balinees

Zoek naar Balinees in jouw eigen kookboeken

Balinees koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Sandra Mahut - Selamat Makan!

Recept uit Selamat Makan!:

Sambals

Ingrediënten:
gember, knoflook, koenjit, lombok, rawit, sjalot en trassi

Keuken:
Balinees
Een recept uit Sandra Mahut - Selamat Makan!

Recept uit Selamat Makan!:

Sambals

Ingrediënten:
gember, knoflook, koenjit, lombok, rawit, sjalot en trassi

Keuken:
Balinees
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Vis op Balinese wijze 2 - ikan bali 2

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, citroensap, djahé, gemberwortelpoeder, goela djawa, grietfilets, ketjap benteng manis, knoflook, laos, limoensap, sambal trassi, tarbotfilet, tongfilet, ui, zeevisfilet, zoete indonesische sojasaus, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indonesisch / Balinees
Soort:
vis
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Buffet / bijgerecht uit Indonesie:

Gekruide gele rijst op Balinese wijze - nasi koening Bali

Ingrediënten:
dunne kokosmelk, knoflook, koenjit, kurkuma, langkorrelige rijst, olie en sambal oelek

Keuken:
Indonesisch / Balinees
Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Vis op Balinese wijze 1 - ikan bali 1

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, citroensap, dunne kokosmelk, gemberwortel, goela djawa, ketjap benteng manis, knoflook, laos, limoensap, makreelfilet, sambal trassi, ui, voorjaarsui, wortel, zeevisfilet, zoete indonesische sojasaus, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indonesisch / Balinees
Soort:
vis
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Buffet / bijgerecht uit Indonesie:

Gekruide rijst op Balinese wijze - nasi goerih Bali

Ingrediënten:
dunne kokosmelk, gemalen zwarte peper, kippenbouillon, koenjit, kruidnagelpoeder, kurkuma, langkorrelige rijst, nootmuskaat en zout

Keuken:
Indonesisch / Balinees
Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Buffet / bijgerecht uit Indonesie:

Gekruide eieren op Balinese wijze - telor boemboe bali

Ingrediënten:
asemvocht, bruine basterdsuiker, citroensap, djahé, ei, gemberwortelpoeder, goela djawa, ketjap benteng manis, knoflook, krulpeterselie, limoensap, maïsolie, sambal oelek, sambal trassi, tomaat, ui, zoete indonesische sojasaus, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indonesisch / Balinees
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Bijgerecht uit Het Bali kookboek:

Hete sambal

Ingrediënten:
gemberwortel, kemiri, knoflook, kokosolie, lombok, rawit en trassi

Keuken:
Balinees
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

In gekruid beslag gefrituurde garnalen

Ingrediënten:
citroenblaadjes, garnalen, geelwortel, kencur, knoflook, korianderzaad, laos, lombok, rijstebloem, sjalot en trassi

Keuken:
Balinees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Gekookte gemarineerde kip

Ingrediënten:
base gede, citroenblaadjes, kip, salam, sereh en trassi

Keuken:
Balinees
Soort:
gevogelte
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Het Bali kookboek:

Gestoofd rundvlees met jonge jackfruit

Ingrediënten:
garnalenpasta, geelwortel, jackfruit, kencur, kokosmelk, peperkorrel, rawit, rund, sjalot, stooflappen, suiker, sukade en vlees

Keuken:
Balinees
Soort:
vlees
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Geroerbakt en gestoofd varkensvlees

Ingrediënten:
gember, hamlappen, kencur, knoflook, laos, lombok, rawit, salam, sjalot, tamarinde, varken en varkensschouderlappen

Keuken:
Balinees
Soort:
vlees
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Varkensvlees in zoete kecapsaus

Ingrediënten:
gember, hamlappen, kecap asin, kecap manis, knoflook, lombok, sjalot, varken en varkensschouderlappen

Keuken:
Balinees
Soort:
vlees
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Gebakken gezouten sardientjes

Ingrediënten:
sambal tomat, sardienen, sjalot en tomaat

Keuken:
Balinees
Soort:
vis
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Garnalen in bananenblad

Ingrediënten:
bananenblad, citroenblaadjes, garnaal, geelwortel, gember, kemangi, kemiri, knoflook, korianderzaad, lombok, rawit, salam, sereh, sjalot, tamarindepulp, tomaat en trassi

Keuken:
Balinees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Geroosterde grote garnalen met rauw sambal

Ingrediënten:
garnalen, geelwortel, knoflook, kokosolie, limoen en sambal matah

Keuken:
Balinees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Gekruide bouillon met varkensvlees

Ingrediënten:
base gede, kokosolie, limoen, rawit, sjalot, trassi, varkenslever, varkensschouder en varkenszwoerd

Keuken:
Balinees
Soort:
vlees
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Geperste rijst

Ingrediënten:

Keuken:
Balinees
Soort:
rijst
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Gehakte sambal

Ingrediënten:
gember, kencur, knoflook, kokosolie, laos, lombok, rawit, salam, sambal, sjalot en trassi

Keuken:
Balinees
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Het Bali kookboek:

Geroosterd speenvarken met Balinese kruiden

Ingrediënten:
base gede, bengala, geelwortel, salamblad, speenvarken en varken

Keuken:
Balinees
Soort:
vlees
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Het Bali kookboek:

Geitenvlees in kruidige kokossaus

Ingrediënten:
citroengras, geitenstoofvlees, kardemompeul, kokosmelk, selderij en sjalot

Keuken:
Balinees
Soort:
vlees
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Gele rijst

Ingrediënten:
geelwortel, kokosmelk, rijst, salam, sereh en zout

Keuken:
Balinees
Soort:
rijst
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Gebakken sambal

Ingrediënten:
kemiri, knoflook, lombok, rawit, sambal, sjalot, suiker, tomaat en trassi

Keuken:
Balinees
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Tomatensambal

Ingrediënten:
gula bali, kokosolie, lombok, rawit, sambal, sjalot en tomaat

Keuken:
Balinees
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Sambal van wilde gemberbollen

Ingrediënten:
bongkot, gemberbloem, kokosolie, limoen, lombok, rawit, sambal, sjalot en trassi

Keuken:
Balinees
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Rauwe sambal

Ingrediënten:
jeruk limo, knoflook, kokosolie, rawit, sambal, sereh, sjalot en trassi

Keuken:
Balinees