Belgisch

Zoek naar Belgisch in jouw eigen kookboeken

Belgisch koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Mascha Lammes - Wereldbroodjes

Lunch / snack of tussendoortje uit Wereldbroodjes:

Broodje Martino

Ingrediënten:
cayennepeper, eieren, sjalotje, tabasco, tomatenketchup, worcestersaus en zoetzure augurk

Keuken:
Belgisch
Soort:
vlees / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

pittige garnalen

Ingrediënten:
cayennepeper, gemalen komijnzaad, gemberpoeder, garnaal, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, verse koriander, verse peterselie, versgemalen zwarte peper en zeezout

Keuken:
Belgisch / Marokkaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Bijgerecht / snack of tussendoortje uit Een kookboek.:

Belgische frieten

Ingrediënten:
arachideolie, bintjes en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegan / aardappelgerecht
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Ontbijt / diner / lunch / nagerecht uit Een kookboek.:

Antwerps verloren brood met karnemelkijs en granola

Ingrediënten:
berghoning, blauwe bessen, ei, elixer d anvers, granola, karnemelkijs, limoenzest, luikse perensiroop, melk, peren, zelfrijzend bloem en zuurdesembrood

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegetarisch / samengestelde boter
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Bijgerecht uit Een kookboek.:

Gratin dauphinois met Maredsous

Ingrediënten:
boter, knoflook, maredsous-smeerkaas, oude abdijkaas, peper, room, sjalot, tijm, vastkokende aardappelen en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Gestoofde prinsessenbonen met witte bonen en boterbonen

Ingrediënten:
boter, boterbonen, groentebouillon, haricot coco, knoflook, laurier, nootmuskaat, peper, prinsessenbonen en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / bijgerecht uit Een kookboek.:

Gekonfijte knoflook

Ingrediënten:
knoflook, tijm en zonnebloemolie

Keuken:
Belgisch
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Recept uit Een kookboek.:

Gastrique

Ingrediënten:
dragon, sjalot, tijm, witte wijn en witte wijnazijn

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegan / condiment
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / voorgerecht uit Koude keuken:

Vlaamse kalsfricandeau

Ingrediënten:
bieslook, boter, cantharellen uit blik, kalfsfricandeau, kalsleverpastei, kruiden-slasaus, mayonaise, morieltjes uit blik, paprikapoeder, room, sherry, sla, suiker, ui, vleesbouillon, witte peper en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
kalfsvlees
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Hachis parmentier lente

Ingrediënten:
bloemige aardappel, boter, boterbonen, citroensap, eidooier, fleur de sel, half-om-halfgehakt, knoflook, oude kaas, panko, peper, salade bij hachis parmentier lente, sjalot, snijbonen, tijm en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
salade / varkensvlees / rundvlees / aardappelgerecht / groente
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Recept uit Een kookboek.:

Cocktailsaus d'Anvers

Ingrediënten:
elixer d anvers, ketchup en mayonaise

Keuken:
Belgisch
Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Kalfsworst met peterselie-preicoulis en peperkoek

Ingrediënten:
bladpeterselie, boter, cayennepeper, graanmosterd, groentebouillon, jonge spinazie, kalfsworstjes, knoflook, knoflookolie, peper, peperkoek, prei en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
kalfsvlees
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Rosbief met erwten en wortelen

Ingrediënten:
belgische mosterd, boter, doperwten, erwtenbloesem, fleur de sel, gemengde jonge wortelen, groentebouillon, knoflook, kruidnagel, limoen, peper, peultjes, piment d'espelette, plantaardige olie, pompelmoes, rosbief, slaharten, sugarsnaps en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
rundvlees
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Gebakken rog en aardappelpuree met Petit-Gris de Namur

Ingrediënten:
aardappelpuree, bladpeterselie, bloem, boter, escargots petits-gris de namur, jonge spinazie, kervel, knoflook, peper, rog, sjalot en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vis
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Spek met rode kool en aardappelen

Ingrediënten:
aardappel, appelazijn, appelsap, belgische mosterd, boter, kaneelstokken, knoflookolie, kruidnagel, mosterdzaad, peper, radicchio, rode kool, rode ui, sinaasappelsap, spek, steranijs en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
salade / varkensvlees
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Hachis Parmentier herfst

Ingrediënten:
bloemige aardappelen, boter, butternutpompoen, eidooier, half-om-halfgehakt, knoflook, nootmuskaat, peper, sjalot, tijm en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
varkensvlees / rundvlees / aardappelgerecht
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Recept uit Een kookboek.:

Belgian Pckles

Ingrediënten:
belgische mosterd, bloemkool, elixer d anvers, fleur de sel, geklaarde boter, gemberpoeder, groentebouillon, honing, kerriepoeder, kurkuma, laurier, maïzena, peper, snackkomkommer, verse augurk, water, witte wijnazijn en zilveruitjes

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegetarisch / pickles
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Recept uit Een kookboek.:

Pistou van tomaat

Ingrediënten:
basilcum, knoflook, olijfolie, peper, sherryazijn, trostomaten en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegan / saus / groente
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Recept uit Een kookboek.:

Compote van ui

Ingrediënten:
ui, water en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegan / chutney/pickle/jam/compote
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Gegrilde selderij met choronsaus

Ingrediënten:
bonenkruid, choronsaus, groentebouillon, jeneverbessen, peper, rozemarijn, tijm, witte selderij en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Recept uit Een kookboek.:

Rapensaus

Ingrediënten:
belgische mosterd, kwark, peper, rapen met loof, volle natuurkaas en witte wijnazijn

Keuken:
Belgisch
Soort:
saus/dressing/jus / saus / vegetarisch / groente
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Mosselen met pastis en venkel

Ingrediënten:
boter, bouchot mosselen, komijnzaad, pastis de marseille, sjalot, tijmsaus, venkelknol, witte wijn en zwarte peper

Keuken:
Belgisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Carpaccio van kalfstong met kalfshersenen, zoete ui, bieslook en kervel

Ingrediënten:
bieslook, citroensap, druivenpitolie, gefermenteerde knoflookcreme, groentebouillon, kalfshersenen, kalfstong, kappertjes, kervel, knoflook, laurierblad, melk, peper, sjalot, zoete ui in zoutkorst, zoetzure augurk en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
kalfsvlees
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Recept uit Een kookboek.:

Salade bij hachis Parmentier herfst

Ingrediënten:
blauwe kaas, butternutpompoen, citroenvinaigrette, fleur de sel, griekse basilicum, tijm, tuinkers, walnoten en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Konijn met pruimen met salade van boterbonen

Ingrediënten:
bloem, bruin bier, gedroogde pruimen, hazelnootboter, konijn, kruidnagels, laurier, mosterd, peper, salade bij konijn, sjalot, tijm en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
wild
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Amuse / diner / voorgerecht uit Een kookboek.:

Oesters met duindoornbes, gepekelde sjalot en mierikswortel

Ingrediënten:
agar-agar, citroenzest, duindoornbessen, duindoornbessensap, honing, mierikswortel, oesters, rode bietensap, rode wijnazijn, sjalot, zout en zure room

Keuken:
Belgisch
Soort:
schaal- en schelpdieren