Belgisch

Zoek naar Belgisch in jouw eigen kookboeken

Belgisch koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Mascha Lammes - Wereldbroodjes

Lunch / snack of tussendoortje uit Wereldbroodjes:

Broodje Martino

Ingrediënten:
cayennepeper, eieren, sjalotje, tabasco, tomatenketchup, worcestersaus en zoetzure augurk

Keuken:
Belgisch
Soort:
vlees / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

pittige garnalen

Ingrediënten:
cayennepeper, gemalen komijnzaad, gemberpoeder, garnaal, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, verse koriander, verse peterselie, versgemalen zwarte peper en zeezout

Keuken:
Belgisch / Marokkaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Mechelse coq-oek au vin

Ingrediënten:
belgische mosterd, boter, crème de cassis, gedroogde tijm, gerookt spek, jeneverbessen, kastanjechampignons, knoflook, knoflookolie, kruidnagels, laurier, mechelse koekoek, parijse champignons, peper, peterselie, rode wijn, sumak, tijm, ui, zilveruitjes en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
gevogelte
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Recept uit Een kookboek.:

Kip met appelmoes

Ingrediënten:
andijvie, appelmoes, arachideolie, boerderijkip, boter, citroen, knoflook, laurier, peper, rozemarijn, sinaasappel, tijm en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
fruit / gevogelte / groente
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Bijgerecht uit Een kookboek.:

Andijvie

Ingrediënten:
andijvie, boter, citroenzest, peper, sjalot en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
groente
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Gentse waterzooi

Ingrediënten:
bleekselderij, boerderijkip, boter, eidooier, kervel, kippenbouillon, knoflook, knoflookolie, laurier, peper, prei, room, tijm, ui, vastkokende aardappels, witte wijnazijn, wortelen en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
gevogelte / groente
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Kippenlever met rode biet en hazelnootboter

Ingrediënten:
citroenzest, hazelnootboter, kippenlevers, knoflook, peper, rode biet in zoutkorst, tijm en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
gevogelte / orgaanvlees
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Duif met gestoofd witlof en risotto van gerst

Ingrediënten:
arachideolie, belgische mosterd, boter, franse nestduiven, gember, gerst, groentebouillon, knoflook, kruidnagels, laurier, lente-ui, olijfolie, oude harde kaas, peper, rode nerf zuring, rozemarijn, sjalot, steranijs, tijm, witlof en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
gevogelte / groente
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Stoofpotje van schorseneren, gerookte eendenborst, mungbonen en spruiten

Ingrediënten:
bieslook, bladpeterselie, boter, dragon, gedroogde mungbonen, gerookte eendenborst, groentebouillon, knoflook, olijfolie, peper, schorseneren, sjalot, spruiten en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
gevogelte / groente
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Witlof met koolrabi en kaassaus

Ingrediënten:
bloem, boter, gruyère, knoflookchips, koolrabi, melk, nootmuskaat, peper, tijm, witlof en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Bijgerecht uit Een kookboek.:

Knolselderij in zoutkorst

Ingrediënten:
bloem, eiwit, fleur de sel, grof zeezout, knoflookolie, knolselderij en peper

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Bijgerecht uit Een kookboek.:

Verse augurken met mosterdzaad

Ingrediënten:
citroenzest, fleur de sel, knoflookolie, mosterdzaad, peper, tijm en verse augurk

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegan
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / bijgerecht uit Een kookboek.:

Puree van broccoli, spinazie en gember

Ingrediënten:
boter, broccoli, gember, knoflookolie, sesamzaad, sjalotten, spinazie, zout en zwarte peper

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / bijgerecht uit Een kookboek.:

Puree van tuinbonen met verse tuinbonen

Ingrediënten:
chiliflakes, fleur de sel, groentebouillon, haricot coco, kervel, knoflook, knoflookolie, laurier, piment d'espelette, sesamzaad, tuinbonen en zaatar

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegan / groente
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Crunchy mais

Ingrediënten:
boter, chiliflakes, chilimayonaise, gedroogde kruidenmengsel, granen, maiskolven, quinoa, sesamzaad, zout en zuring

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Gegrilde courgette met mostarda van courgette en abrikozen

Ingrediënten:
courgettemostarda, gemengde courgettes, peper, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Bijgerecht uit Een kookboek.:

Pastinaakcrème

Ingrediënten:
knoflook, melk, pastinaak, peper, room en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Bijgerecht uit Een kookboek.:

Uien in zoutkorst

Ingrediënten:
grof zeezout en zoete ui

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegan / groente
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Gepofte pastinaak mert pastinaakhummus

Ingrediënten:
dederolie, knoflook, laurier, olijfolie, pastinaakhummus, peper, rozemarijn, steranijs, tijm en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegan / groente
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Warme gepekelde champignons

Ingrediënten:
bruine suiker, citroengras, gember, limoenblaadjes, parijse champignons, rijstazijn, rode chilipeper, schezuanpeper, sojasaus en water

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegan / paddenstoelen
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Geroosterde pastinaak met pastinaakcrème

Ingrediënten:
citroen, dille, gember, knoflook, pastinaak, pastinaakkcrème en zonnebloemolie

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Bijgerecht uit Een kookboek.:

Gefrituurde ui

Ingrediënten:
arachideolie, bloem, groente, melk en rode ui

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Bijgerecht uit Een kookboek.:

Courgettemostarda

Ingrediënten:
abrikozen, belgische mosterd, boter, citroenzest, gedroogde abrikozen, gemengde courgettes, knoflook, rozemarijn en sjalotten

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Bijgerecht uit Een kookboek.:

Geroosterde broccoli in salieolie

Ingrediënten:
broccolini, fleur de sel, knoflook, peper, salie, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegan / groente
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Lauwe salade van andijvie met kruidenvinaigrette

Ingrediënten:
andijvie, bieslook, bladpeterselie, citroenmelisse, druivenpitolie, graanmosterd, knoflook, koriander, lente-ui, limoenzest, munt, peper, rode ui en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
salade / vegan
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / bijgerecht uit Een kookboek.:

Salade van rauwe asperges met gegrilde pompelmoes

Ingrediënten:
asperges, knoflookolie, roze grapefruits, salade, tuinkers en zonnebloempitten

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegan