Sefardisch

Sefardisch

Zoek naar Sefardisch in jouw eigen kookboeken

Sefardisch koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner uit De Joodse keuken:

Heilbot met eieren en citroensaus

Ingrediënten:
bleekselderij, citroensap, ei, heek, heilbot, kabeljauw, laurier, maïzena, schelvis, snoek, suiker, ui, witte peper, wortel, zalm en zout

Keuken:
Brits / Sefardisch / Joods
Soort:
vis
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht / snack of tussendoortje uit De Joodse keuken:

Macédoine de légumes confits - Pickle van gemengde groenten

Ingrediënten:
bloemkool, knoflook, kool, korianderzaad, laurier, minimaïs, paprika, peultjes, raapjes, selderijblad, sperziebonen, venkel, water, witte wijnazijn, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
vegan / pickles
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Shorbet sabanekh bel zabady - Yoghurtsoep met spinazie

Ingrediënten:
kippenbouillon, knoflook, lente-ui, munt, olie, peper, ui, water, wilde spinazie, yoghurt en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
soep/bouillon / rijst / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Joodse keuken:

Labne

Ingrediënten:
dille, knoflook, marjoraan, munt, olijfolie, paprikapoeder, volle melk, yoghurt en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht uit De Joodse keuken:

Salade d'oignons - Uiensalade met kappertjes

Ingrediënten:
citroensap, kappertjes, olijfolie en ui

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
salade / azijn
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Confiture de courge - Pompoenjam

Ingrediënten:
crème fraîche, kaimak, kaneel, kruidnagels, mascarpone, mastiek, oranjebloesemwater, oranje pompoen, pistaches en suiker

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
chutney/pickle/jam/compote
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Bamia hamud - Zoetzuur vlees met okra's

Ingrediënten:
citroensap, gedroogde munt, knoflook, koriander, lamsvlees, okra, peper, rundvlees, suiker, tamarinde, tomaten, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Abrikozenjam

Ingrediënten:
abrikozen, citroensap, rozenwater, sinaasappelbloesemwater en suiker

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
vegan / chutney/pickle/jam/compote
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Kebabs en shaslik - Spiesjes van de grill of barbecue

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroen, gemalen komijn, lamsvlees, laurier, marinade, peper, pitabrood, rijst, salade van komkommer en tomaat, ui en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht uit De Joodse keuken:

Khiar bi laban - Salade van yoghurt en komkommer 2

Ingrediënten:
azijn, dikke yoghurt, dille, knoflook, komkommer, olijfolie, witte peper en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht uit De Joodse keuken:

Salade de poivrons grillés - Salade van gegrilde paprika's

Ingrediënten:
azijn, citroensap, extra vergine olijfolie, gele paprika, groene paprika, knoflook, rode paprika en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
salade / vegan
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht uit De Joodse keuken:

Oignons caramélisés - Zoetzure gekarameliseerde uien

Ingrediënten:
citroensap, extra vergine olijfolie, sjalot, suiker, zilveruitjes en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
salade / vegan
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Indiaas zoetzuur vlees met aubergine

Ingrediënten:
aubergines, peper, suiker, tamarindepasta, tomaten, ui en zonnebloemolie

Keuken:
Sefardisch / Joods
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Haji badam - Bitterkoekjes uit Irak en Iran

Ingrediënten:
amandelessence, eiwit, gemalen amandelen, gemalen kardemom, pistache, rozenwater, suiker en vanille-essence

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Confiture de cheveux d'ange - Spaghettipompoenjam

Ingrediënten:
citroensap, cox-appels, crème fraîche, golden delicious, granny smith, rozenwater, suiker, water en yoghurt

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
chutney/pickle/jam/compote / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Sinaasappelsiroop

Ingrediënten:
sinaasappelsap en suiker

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
vegan / siroop
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Dranken / drinken uit De Joodse keuken:

Sharbat el loz - Amandelmelk

Ingrediënten:
amandelessence, blanke amandelen, oranjebloesemwater, rozenwater, suiker en water

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
vegan
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht uit De Joodse keuken:

Marinades en sauzen voor kebabs en shaslik - Neutraal

Ingrediënten:
olie, peper en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
marinade
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht / snack of tussendoortje uit De Joodse keuken:

Macédoine de légumes marinés - Gemarineerde groenten

Ingrediënten:
artisjokharten, asperges, bloemkoolroosjes, chilipeper, citroensap, extra vergine olijfolie, gemberpoeder, haricots verts, knoflook, peultjes, pickles, wortel en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
vegan / pickles
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Koerdische pompoencompote

Ingrediënten:
kaneel, pompoen, suikerstroop en walnoten

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
vegan / chutney/pickle/jam/compote
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Granaatappelsiroop

Ingrediënten:
citroensap, granaatappelsap en suiker

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
vegan / siroop
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Pita - Khubz - Lavash

Ingrediënten:
bloem, olijfolie, suiker, verse bakkersgist, volkorenmeel, water, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
brood en broodgerecht / vegan
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Matzah - Ongezuurd pesachbrood

Ingrediënten:
grano duro meel en water

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
brood en broodgerecht / vegan
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Fritada de tomat - Tomatentaart

Ingrediënten:
aardappel, bladpeterselie, ei, kashkavalkaas, parmezaanse kaas, peper, tomaten en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
ei/omelet/frittata
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Frisse tomatensaus

Ingrediënten:
knoflook, olijfolie, peper, suiker, tomaten, ui en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
vegan / saus
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Granita van mango

Ingrediënten:
citroensap, mango, suiker en water

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
vegan / ijs/sorbet/granita/panna cotta