Sefardisch

Sefardisch

Zoek naar Sefardisch in jouw eigen kookboeken

Sefardisch koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner uit De Joodse keuken:

Heilbot met eieren en citroensaus

Ingrediënten:
bleekselderij, citroensap, ei, heek, heilbot, kabeljauw, laurier, maïzena, schelvis, snoek, suiker, ui, witte peper, wortel, zalm en zout

Keuken:
Brits / Sefardisch / Joods
Soort:
vis
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht / snack of tussendoortje uit De Joodse keuken:

Macédoine de légumes confits - Pickle van gemengde groenten

Ingrediënten:
bloemkool, knoflook, kool, korianderzaad, laurier, minimaïs, paprika, peultjes, raapjes, selderijblad, sperziebonen, venkel, water, witte wijnazijn, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
vegan / pickles
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht uit De Joodse keuken:

Gebakken aubergineplakken

Ingrediënten:
aubergines, bladpeterselie, citroensap, olijfolie, plantaardige olie, wijnazijn en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
vegan
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Albigondas de berengena - Gefrituurde gehaktballetjes met aubergine

Ingrediënten:
aubergines, bloem, ei, lamsgehakt, peper, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Pita au poulet - Kippenpasteitjes van brooddeeg

Ingrediënten:
arachideolie, citroensap, eidooier, kipfilet, koriander, peper, pitadeeg, plantaardige olie, ui en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Dranken / drinken uit De Joodse keuken:

Geurige waters

Ingrediënten:
gedroogde meloenpitten, water, oranjebloesems, rozenblaadjes en viooltjes

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
vegan
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht uit De Joodse keuken:

Satsivi - Kip met walnootsaus

Ingrediënten:
cayennepeper, chilipoeder, ciderazijn, gemalen korianderzaad, kaneel, knoflook, kruidnagel, laurier, melasse, paprikapoeder, peterselie, piment, tamarindepasta, ui, walnoten, wijnazijn, zonnebloemolie, zout en zure granaatappelsiroop

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
saus
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Bamia hamud - Zoetzuur vlees met okra's

Ingrediënten:
citroensap, gedroogde munt, knoflook, koriander, lamsvlees, okra, peper, rundvlees, suiker, tamarinde, tomaten, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Joodse keuken:

Labne

Ingrediënten:
dille, knoflook, marjoraan, munt, olijfolie, paprikapoeder, volle melk, yoghurt en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht uit De Joodse keuken:

Salade de poivrons grillés - Salade van gegrilde paprika's

Ingrediënten:
azijn, citroensap, extra vergine olijfolie, gele paprika, groene paprika, knoflook, rode paprika en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
salade / vegan
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Shorbet sabanekh bel zabady - Yoghurtsoep met spinazie

Ingrediënten:
kippenbouillon, knoflook, lente-ui, munt, olie, peper, ui, water, wilde spinazie, yoghurt en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
soep/bouillon / rijst / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht uit De Joodse keuken:

Salade d'oignons - Uiensalade met kappertjes

Ingrediënten:
citroensap, kappertjes, olijfolie en ui

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
salade / azijn
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht uit De Joodse keuken:

Oignons caramélisés - Zoetzure gekarameliseerde uien

Ingrediënten:
citroensap, extra vergine olijfolie, sjalot, suiker, zilveruitjes en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
salade / vegan
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Abrikozenjam

Ingrediënten:
abrikozen, citroensap, rozenwater, sinaasappelbloesemwater en suiker

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
vegan / chutney/pickle/jam/compote
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Confiture de courge - Pompoenjam

Ingrediënten:
crème fraîche, kaimak, kaneel, kruidnagels, mascarpone, mastiek, oranjebloesemwater, oranje pompoen, pistaches en suiker

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
chutney/pickle/jam/compote
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Kashkaval pané - Gefrituurde kaas

Ingrediënten:
broodkruim, ei, frituurolie, kashkavalkaas en matzemeel

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Boghatcha - Romige kaasvlaai van filodeeg

Ingrediënten:
boter, ei, feta, filodeeg, gruyère, kashkavalkaas, melk en parmezaanse kaas

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Jemenitische thee

Ingrediënten:
kaneel, kardemom, munt en thee

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
vegan / koffie en thee
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Lakerda - gezouten bonito en Garato - gezouten makreel

Ingrediënten:
bonitofilet, citroen, makreelfilet, ui en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
vis
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Granita van sinaasappel

Ingrediënten:
sinaasappelsap, suiker en water

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
vegan / ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Dranken / drinken uit De Joodse keuken:

Laban - Yoghurtdrank

Ingrediënten:
mineraalwater, yoghurt en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Citroensiroop

Ingrediënten:
citroenrasp, citroensap en suikerstroop

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
vegan / siroop
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Abrikozensiroop

Ingrediënten:
abrikozenleer en water

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
vegan / siroop
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht uit De Joodse keuken:

Marinades en sauzen voor kebabs en shaslik - Neutraal 2

Ingrediënten:
citroensap, knoflook, peper, plantaardige olie, ui en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
marinade
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Groene kruidensaus

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroensap, dille, extra vergine olijfolie, knoflook, koriander, peper, ui, venkel en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
vegan / saus / marinade
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Snack of tussendoortje uit De Joodse keuken:

Viskebab

Ingrediënten:
groene paprika, olie, tomaat en zwaardvis

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
barbecue/grill / vis