Cypriotisch

Van de eiland republiek Cyprus.

Zie: http://nl.wikipedia.org/wiki/Cyprus

Zoek naar Cypriotisch in jouw eigen kookboeken

Cypriotisch koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Drinken uit De smaak van mijn herinnering:

Airani

Ingrediënten:
gedroogde munt, ijsgruis, water, yoghurt en zout

Keuken:
Cypriotisch
Soort:
drank (alcoholisch)
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Drinken uit De smaak van mijn herinnering:

Airani

Ingrediënten:
gedroogde munt, ijsgruis, water, yoghurt en zout

Keuken:
Cypriotisch
Soort:
drank (alcoholisch)
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Diner / hoofdgerecht uit De smaak van mijn herinnering:

Kolokassi

Ingrediënten:
boter, citroensap, kip, olijfolie, rode ui, selderieblad, taro en tomatenpuree

Keuken:
Cypriotisch
Soort:
gevogelte
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Bijgerecht uit De smaak van mijn herinnering:

Purkouri (gebroken tarwe)

Ingrediënten:
bulgur, griekse yoghurt, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, rode ui en tomaat in blik

Keuken:
Cypriotisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Diner / hoofdgerecht uit De smaak van mijn herinnering:

Afelia (Varkensvlees in rode wijn met gedroogde korianderzaadjes)

Ingrediënten:
knoflook, korianderzaad, laurierblad, olijfolie, rode wijn en varkensschouder

Keuken:
Cypriotisch
Soort:
vlees
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Picknick / lunch uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Olijvenbrood - eliopita

Ingrediënten:
bloem, droge gist, olijfolie, olijven, suiker, water en zout

Keuken:
Mediterraans / Cypriotisch
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / brood en broodgerecht / veganistisch / vegetarisch
Een recept uit Paul Hollywood, N. Barclay en P. Hollywood - Brood - 100 internationale recepten

Lunch / bijgerecht uit Brood - 100 internationale recepten:

Brood met haloumi en munt

Ingrediënten:
gedroogde munt, gist, haloumi, olijfolie, water, tarwebloem en zout

Keuken:
Cypriotisch
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Paul Hollywood, N. Barclay en P. Hollywood - Brood - 100 internationale recepten

Lunch / bijgerecht uit Brood - 100 internationale recepten:

Koulouri - cypriotisch dorpsbrood

Ingrediënten:
gist, karwijzaad, mastika, meclebe, olijfolie, sesamzaad, water, tarwebloem, zout en zwart komijnzaad

Keuken:
Cypriotisch
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Paul Hollywood, N. Barclay en P. Hollywood - Brood - 100 internationale recepten

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht uit Brood - 100 internationale recepten:

Laganes-brood

Ingrediënten:
gist, karwijzaad, mastika, olijfolie, sesamzaad, water, tarwebloem, zout en zwart komijnzaad

Keuken:
Cypriotisch
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Paul Hollywood, N. Barclay en P. Hollywood - Brood - 100 internationale recepten

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Brood - 100 internationale recepten:

Cypriotisch brood met olijven en koriander

Ingrediënten:
gist, griekse olijven, olijfolie, ui, verse koriander, water, tarwebloem en zout

Keuken:
Cypriotisch
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Paul Hollywood, N. Barclay en P. Hollywood - Brood - 100 internationale recepten

Bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Brood - 100 internationale recepten:

Lavroche

Ingrediënten:
ei, melk, olijfolie, semolina, sesamzaad, water, tarwebloem en zout

Keuken:
Cypriotisch
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Diner / nagerecht uit De smaak van mijn herinnering:

Charlotta (Cypriotische trifle met rozenwater & gekonfijte vruchten

Ingrediënten:
basterdsuiker, bloem, cognac, ei, gekonfijte vruchten, groene walnoten, maïsmeel, melk, rozenwater, vanille-extract en zout

Keuken:
Cypriotisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Recept uit De smaak van mijn herinnering:

Souvlakia

Ingrediënten:
citroen, citroensap, gedroogde oregano, olijfolie, peterselie, pitabroodje, rode ui, tzatziki, varkensfilet, varkenslende en zout

Keuken:
Cypriotisch
Soort:
vlees
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Bijgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Groenten met koriander - afelia

Ingrediënten:
artisjokken, champignon, droge rode wijn, korianderzaad, nieuwe aardappeltjes, olijfolie, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Mediterraans / Cypriotisch
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Buffet / bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Cypriotische olijvensalade

Ingrediënten:
azijn, gemalen koriander, knoflook, olijfolie en olijven

Keuken:
Mediterraans / Cypriotisch
Soort:
salade / veganistisch / vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Recept uit De smaak van mijn herinnering:

Sheftalia (Gehaktpakketjes)

Ingrediënten:
citroen, citroensap, griekse yoghurt, half-om-halfgehakt, niervet, peterselie, pitabroodje, rode ui, tomaat en zout

Keuken:
Cypriotisch
Soort:
vlees
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Basisrecept uit De smaak van mijn herinnering:

Pitabrood

Ingrediënten:
bloem, broodmeel, gist, olijfolie, suiker en zout

Keuken:
Cypriotisch
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Recept uit De smaak van mijn herinnering:

Moussaka

Ingrediënten:
aardappel, aubergine, bloem, boter, gedroogde oregano, half-om-halfgehakt, kaneelpoeder, knoflook, laurierblad, melk, nootmuskaat, olijfolie, passata, peterselie, ui en witte wijn

Keuken:
Cypriotisch
Soort:
vlees
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Bespaar met Jamie

Lunch / snack of tussendoortje / avondmaal uit Bespaar met Jamie:

Cypriotische lamskebabs

Ingrediënten:
botersla, brood, citroen, extra vierge olijfolie, gedroogde oregano, gemalen koriander, knoflook, komkommer, lamslever, lamsnekfilet, laurier, lente-ui, magere yoghurt, munt, olijfolie, pitabroodjes, rodewijnazijn, tomaat, tuinkers en zoet paprikapoeder

Keuken:
Cypriotisch
Soort:
vlees / barbecue/grill
Een recept uit Paul Hollywood, N. Barclay en P. Hollywood - Brood - 100 internationale recepten

Ontbijt uit Brood - 100 internationale recepten:

Tsoureki - Cypriotisch paasbrood

Ingrediënten:
boter, eieren, gist, kristalsuiker, mastika, melk, methlepi, rozijnen, sinaasappelrasp, water, tarwebloem en zout

Keuken:
Cypriotisch
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Recept uit De smaak van mijn herinnering:

Black-eyed beans met spinazie

Ingrediënten:
black-eyed beans, citroen, extra vierge olijfolie, fijn zout, peterselie, tomaat, ui en wilde spinazie

Keuken:
Cypriotisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De smaak van mijn herinnering:

Gebakken haloumi-kaas

Ingrediënten:
bloem, boter, citroen, haloumi-kaas, olijfolie en ouzo

Keuken:
Cypriotisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De smaak van mijn herinnering:

Koupes

Ingrediënten:
citroen, fijne bulgur, half-om-halfgehakt, kaneelpoeder, mager lamsgehakt, olijfolie, peterselie, pijnboompitten, rode ui en witte ui

Keuken:
Cypriotisch
Soort:
vlees
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Recept uit De smaak van mijn herinnering:

Grieks-Cypriotische salade

Ingrediënten:
bleekselderij, feta, gedroogde oregano, griekse olijven, knoflook, komkommer, koriander, olijfolie, rode ui, rode wijnazijn, tomaat en veldsla

Keuken:
Cypriotisch
Soort:
salade
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De smaak van mijn herinnering:

Groene olijven met korianderzaadjes

Ingrediënten:
citroen, groene olijven, knoflook, korianderzaad en olijfolie

Keuken:
Cypriotisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De smaak van mijn herinnering:

Spanakopita

Ingrediënten:
boter, ei, feta, filodeeg, nootmuskaat, parmezaanse kaas en wilde spinazie

Keuken:
Cypriotisch
Soort:
vegetarisch