Indiaas

Zoek naar Indiaas in jouw eigen kookboeken

Indiaas koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Happy Days met the Naked Chef

Recept uit Happy Days met the Naked Chef:

Mijn favoriete currysaus met vis, kip of groenten

Ingrediënten:
aardappel, bloemkool, bonen, chilipoeder, courgette, curryblaadjes, fenegriekzaad, gember, groene spaanse peper, kipfilet, kokosmelk, koriander, korianderzaad, kurkuma, linzen, mosterdzaad, olijfolie, paksoi, paprika, schelvisfilet, spinazie, tamarindepasta, tamarindesiroop, tomaat, ui, uisnippers en zoete aardappel

Keuken:
Indiaas
Soort:
curry
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Happy Days met the Naked Chef

Bijgerecht uit Happy Days met the Naked Chef:

Citroenrijst

Ingrediënten:
basmatirijst, citroen, curryblaadjes, koriander, mosterdzaad, urad dhal en zeezout

Keuken:
Indiaas
Soort:
rijst
Een recept uit Pushpesh Pant - India

Bijgerecht uit India:

Rauwe groene-mangochutney

Ingrediënten:
asafoetida, chana dal, chilipoeder, fenegriekzaad, gedroogde rode peper, groene mango, kurkuma, mosterdpoeder, mosterdzaad, sesamolie, urad dhal, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
chutney/pickle/jam/compote / vegetarisch
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Dahin aloo - Aardappelen in yoghurt

Ingrediënten:
aardappel, bulgaarse yoghurt, gemalen foelie, gember, ghee, groene chilipeper, koriander, korianderzaad, kurkuma, rozijnen, suiker, tomaat, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Hara dhanya chatni - Chutney van korianderblaadjes

Ingrediënten:
bulgaarse yoghurt, citroensap, gedroogde kokos, groene chilipeper, koriander, suiker en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegetarisch / chutney
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Snack / diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

In pakora gefrituurde groente met eenvoudigste yoghurtsaus

Ingrediënten:
eenvoudigste yoghurtsaus, frituurolie, groente en pakora

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / hoofdgerecht uit Ingrediënten:

Curry met eieren

Ingrediënten:
aardappel, currypasta, ei, gemalen kardemom, gemberwortel, kaneelstokje, kardemompeulen, knoflook, koenjit, kruidnagel, kurkuma, laurierblad, olie, rode spaanse peper, tomatenblokjes uit blik en ui

Keuken:
Indiaas
Soort:
curry / ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / hoofdgerecht uit Ingrediënten:

Pompoencurry met kikkererwten

Ingrediënten:
chilipoeder, djinten, garam masala, gemalen komijn, gemalen koriander, kikkererwt, knoflook, koenjit, olie, paprikapoeder, pompoen, suiker, ui en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
curry / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Sambarpoeder

Ingrediënten:
asafoetida, bruin mosterdzaad, chilipeper, chilivlokken, duivenerwten, fenegriekzaad, korianderzaad, spliterwten en zwarte peperkorrels

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Paul Hollywood, N. Barclay en P. Hollywood - Brood - 100 internationale recepten

Bijgerecht uit Brood - 100 internationale recepten:

Naan met kerrie

Ingrediënten:
gist, mangochutney, mild kerriepoeder, olijfolie, rozijnen, water, tarwebloem en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Claudia Lenz, Claudia Bruckmann, Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Kooktechnieken

Recept uit Kooktechnieken:

Chat masala

Ingrediënten:
ajowanzaad, amchur, asant, gedroogde granaatappelpitten, gedroogde munt, gedroogde rode pepers, gemberpoeder, komijnzaad, korianderzaad, kruidnagel, zout, zwarte peperkorrels en zwart steenzout

Keuken:
Indiaas
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Een recept uit Claudia Lenz, Claudia Bruckmann, Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Kooktechnieken

Recept uit Kooktechnieken:

Garam masala

Ingrediënten:
groene kardamom, kaneelblad, kaneelstokjes, komijn, korianderzaad, kruidnagel, nootmuskaat, zwarte kardamom en zwarte peperkorrels

Keuken:
Indiaas
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Haleem

Ingrediënten:
chaat masala, chana dal, chicken korma, chilipoeder, garam masala, gemberwortel, gerst, groene peper, kaneelstokje, knoflook, korianderpoeder, kurkuma, laurier, limoen, mash dal, masoor dal, mung dal, munt, rijstolie, rode peper, tarwe, ui, water, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

HALWA

Ingrediënten:
agavesiroop, amandelschaafsel, kardemompeul, kokosmelk, kokosolie, rozijnen, saffraan en wortel

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

KOFTA

Ingrediënten:
beschuit, chapati, chilipoeder, gemberwortel, groene peper, knoflook, koriander, korianderpoeder, kurkuma, mager rundergehakt, ui, water, yoghurt, zout en zwarte peper

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Chicken Tikka

Ingrediënten:
chilipoeder, chilivlokken, gemberwortel, kipfilet, knoflook, komijnzaad, limoen, raita, rijstolie, rode ui, tandoorikruiden, yoghurt en zout

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Anjali Pathak - Geheimen van mijn Indiase familiekeuken

Recept uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken:

Klassieke roti

Ingrediënten:
ghee, plantaardige olie, volkorenchapati, water en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
brood en broodgerecht / vegan
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Pomegranate Guava Mango Smoothie

Ingrediënten:
granaatappel, guave, ijsblokjes, kokoswater en mango

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Seviyan

Ingrediënten:
agavesiroop, amandelschaafsel, kardemompeul, kokosolie, pistacheschaafsel, rozenwater, rozijnen, vermicelli en volle melk

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Biryani Chicken

Ingrediënten:
aardappel, basmatirijst, chicken korma, chilipoeder, kaneelstokje, karwijzaad, komijnzaad, korianderchutney, korianderpoeder, kurkuma, laurier, limoen, munt, nootmuskaat, raita, rijstolie, saffraan, steranijs, tomaat, ui, venkelzaad, water, zout, zwarte kardemompeulen en zwarte peper

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Chickpea Salad

Ingrediënten:
agavesiroop, cherrytomaatjes, extra vierge olijfolie, gemberwortel, kikkererwten, komijnzaad, koriander, limoen, rode paprika, rode ui en zwarte peper

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Pasanda

Ingrediënten:
biefstuk, chapati, chilipoeder, garam masala, gemberwortel, knoflook, komijnpoeder, koriander, korianderpoeder, kurkuma, magere runderlappen, naan, paprikapoeder, rijstolie, rode ui, ui, water, yoghurt, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

KHEER

Ingrediënten:
agavesiroop, amandelschaafsel, basmatirijst, kardemompeulen, pistacheschaafsel, rozenwater, rozijnen en volle melk

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Chai Rum

Ingrediënten:
bruine rum, gemberwortel, kaneelstokje, kardemompeul, kruidnagel, steranijs en vanillestokje

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Chai Masala

Ingrediënten:
gemberpoeder, kaneelpoeder en kardemompoeder

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Coriander Chutney

Ingrediënten:
gemberwortel, groene peper, komijnzaad, koriander, limoensap, munt, olijfolie, water en zout

Keuken:
Indiaas