Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Papa Kazmi

pure cook book

Een boek van Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi

We hebben 96 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Papa Kazmi, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Kookboek van de maand februari 2016

Meer dan 80 oprechte, gezonde, lekkere recepten uit de moderne Indiase keuken

Toen Papa Kazmi in 2012 samen met zijn kinderen een restaurant begon in Delft, had hij nooit durven dromen dat hij daarmee internationaal bekend zou worden. Drie jaar later verschijnt zijn ‘hotspot’ Hills & Mills bijna wekelijks in de media, kookt hij live op TV en vloog er een journaliste over om hem voor een grote internationale krant te interviewen. Grootste tijd voor een eigen kookboek, vonden zijn kinderen.

Met de aanmoediging van honderden fans gingen zij aan de slag. Met dit kookboek willen zij een stukje van zijn magie bij mensen thuisbrengen. Ze nemen je mee langs oprechte, gezonde, en lekkere recepten en vertellen die aan de hand van hun waardevolste herinneringen. Bijkomend voordeel: alle recepten zijn 100% suiker- en E-nummervrij. Ook als je vegan, gluten- of zuivelvrij eet, zijn veel gerechten geschikt. Het resultaat is een modern overzichtelijk vormgegeven boek vol persoonlijke verhalen, prachtig beeldmateriaal en verfijnde, handgetekende illustraties. - Raw Mango Coconut Pie, Veggie Burgers, Chickpea Curry: does it get any better? - Deze ode aan Papa Kazmi’s keuken staat vol recepten waarvan wij nog niet wisten dat ze bestonden.Wij zijn fan! - De recepten uit dit bijzondere kookboek zijn net zo hartverwarmend als de familie zelf.

Boekrecensie

Toen Papa Kazmi in 2012 samen met zijn kinderen een restaurant begon in Delft, had hij nooit durven dromen dat hij daarmee internationaal bekend zou worden. Drie jaar later verschijnt zijn ‘hotspot’ Hills & Mills bijna wekelijks in de media, kookt hij live op TV en vloog er een journaliste over om hem voor een grote internationale krant te interviewen. Grootste tijd voor een eigen kookboek, vonden zijn kinderen. Lees meer…

Video’s


Aantekeningen bij dit boek

Haast verwarrend dit boek. Indiaas, maar eigenlijk toch zo Nederlands. De recepten, verhalen en illustraties/foto's zijn maken me erg blij. Kopen en koken!

- meer dan 9 jaar geleden door geplaatst .

Recepten uit Papa Kazmi

Een greep uit de 96 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Mint Lassi

Ingrediënten:
agavesiroop, appelsap, ijsblokjes, kardemompoeder, melk, munt, yoghurt en zeezout

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Lunch / bijgerecht uit Papa Kazmi:

Palak Paneer

Ingrediënten:
chilipoeder, knoflook, paneer, rijstolie, rode ui, spinazie en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Tamarind Chutney

Ingrediënten:
chilipoeder, dadels, garam masala, gemberpoeder, komijnzaad, tamarinde, venkelzaad, water, zeezout en zout

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Veggie Biryani

Ingrediënten:
aardappel, basmatirijst, bloemkool, broccoli, cashewnoten, chilipoeder, gedroogde pruim, granaatappelpitjes, kaneelstokje, kardemompeulen, karwijzaad, knoflook, komijnzaad, korianderpoeder, kurkuma, laurier, limoen, munt, nootmuskaat, rijstolie, saffraan, sperziebonen, steranijs, tomaat, ui, venkelzaad, water, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Raw Coconut Chia Kheer

Ingrediënten:
agavesiroop, chiazaad, kardemompoeder, kokosmelk, kokosrasp, rozenwater en vanillestokje

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

HALWA

Ingrediënten:
agavesiroop, amandelschaafsel, kardemompeul, kokosmelk, kokosolie, rozijnen, saffraan en wortel

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Haleem

Ingrediënten:
chaat masala, chana dal, chicken korma, chilipoeder, garam masala, gemberwortel, gerst, groene peper, kaneelstokje, knoflook, korianderpoeder, kurkuma, laurier, limoen, mash dal, masoor dal, mung dal, munt, rijstolie, rode peper, tarwe, ui, water, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Ontbijt / lunch / bijgerecht uit Papa Kazmi:

Naan Cheese Onion

Ingrediënten:
agavesiroop, soda, kalonjizaad, melk, mozzarella, rode ui, tarwebloem, yoghurt en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Chicken Pilav

Ingrediënten:
basmatirijst, chilipoeder, gemberwortel, kaneelstokje, kippendijfilet, knoflook, kruidnagel, raita, rijstolie, ui, water, zout, zwarte kardemompeulen en zwarte peperkorrels

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Raw Mango Coconut Pie

Ingrediënten:
agavesiroop, avocado, chiazaad, dadel, granaatappelpitjes, kokosolie, kokosrasp, limoen, mango, vanillestokje en zeezout

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Chicken Tikka Salad

Ingrediënten:
avocado, azijn, cherrytomaatjes, chicken tikka, gele paprika, granaatappelpitjes, ijsbergsla, kiemgroente, koriander, olijfolie, pompoenpitten, quinoa, raita, romeinse sla, spinazie, zout en zwarte peper

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Ontbijt / lunch / bijgerecht uit Papa Kazmi:

Paratha

Ingrediënten:
olijfolie, roomboter, volkorenmeel, water en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Samosa Keema

Ingrediënten:
bladerdeeg, chilipoeder, doperwten, gemberwortel, knoflook, korianderpoeder, kurkuma, mager rundergehakt, mangochutney, rijstolie, ui, water en zout

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Hummus

Ingrediënten:
chilipoeder, kerriepoeder, kikkererwten, knoflook, komijnzaad, koriander, korianderpoeder, kurkuma, limoen, olijfolie, rode peper en zeezout

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Sweet Potato Paratha

Ingrediënten:
chilipoeder, komijnzaad, korianderpoeder, kurkuma, lente-ui, olijfolie, roomboter, volkorenmeel, water, zoete aardappel en zout

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Bharta

Ingrediënten:
aardappel, chilivlokken, groene peper, knoflook, komijnzaad, lente-ui, olijfolie, witte peper en zout

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Chai Syrup

Ingrediënten:
agavesiroop, gemberwortel, kaneelstokje, kardemompeul, kruidnagel, steranijs, vanillestokje en water

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Aloo Kebab

Ingrediënten:
aardappel, rijstolie, witte peper, zout en zwarte peper

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Tomato Salad

Ingrediënten:
groene peper, koriander, limoen, rode ui, tomaat, zout en zwarte peper

Keuken:
Indiaas
Toon alle 96 recepten in dit boek