Zeeuwse pot

Van mosselsoep en kaneelpap. Zeeuwse streekgerechten en wetenswaardigheden.

Een boek van Jo van Lamoen

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Zeeuwse pot, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Dit boek bevat o.a. de volgende recepten

Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten.

Een recept uit Jo van Lamoen - Zeeuwse pot

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Zeeuwse pot:

Mosselen, gebakken

Ingrediënten:
azijn, bloem, boter, citroensap, droge witte wijn, mosselen, prei, tijm, ui, verse peterselie, verse selderij, versgemalen zwarte peper, water, winterwortel en zout

Keuken:
Nederlands / Hollands
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Jo van Lamoen - Zeeuwse pot

Bij de koffie uit Zeeuwse pot:

Appelbeignets

Ingrediënten:
appel, ei, goudreinet, goudrenet, kaneel, melk, poedersuiker, slaolie, zelfrijzend bakmeel en zout

Keuken:
Nederlands / Hollands
Soort:
fruit / zoete hapjes / vegetarisch / frituur
Een recept uit Jo van Lamoen - Zeeuwse pot

Recept uit Zeeuwse pot:

Bierpap

Ingrediënten:
basterdsuiker, bier, bloem, melk en oud bruin bier

Keuken:
Nederlands / Hollands
Soort:
vegetarisch / zuivel
Een recept uit Jo van Lamoen - Zeeuwse pot

Snack of tussendoortje uit Zeeuwse pot:

Boterbabbelaars

Ingrediënten:
azijn, boter, bruine basterdsuiker, stroop, suiker, water en zout

Keuken:
Nederlands / Hollands
Soort:
snoep / vegetarisch
Een recept uit Jo van Lamoen - Zeeuwse pot

Bij de koffie uit Zeeuwse pot:

Vetkoeken

Ingrediënten:
basterdsuiker, bloem, ei, gele rozijnen, gist, krenten, melk, spekvet en zout

Keuken:
Nederlands / Hollands
Soort:
vlees / koek en gebak
Een recept uit Jo van Lamoen - Zeeuwse pot

Ontbijt uit Zeeuwse pot:

Vermicellipap

Ingrediënten:
basterdsuiker, blauwe rozijnen, melk, sterretjesvermicelli en zout

Keuken:
Nederlands / Hollands
Soort:
pasta, rijst, granen en deegwaren / vegetarisch
Een recept uit Jo van Lamoen - Zeeuwse pot

Bij de koffie uit Zeeuwse pot:

Suikerwafeltjes

Ingrediënten:
bloem, boter, bruine basterdsuiker, ei en water

Keuken:
Nederlands / Hollands
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Jo van Lamoen - Zeeuwse pot

Bijgerecht uit Zeeuwse pot:

Zeekraal

Ingrediënten:
beschuit, boter, citroensap, maïzena, nootmuskaat, room en zeekraal

Keuken:
Nederlands / Hollands
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Jo van Lamoen - Zeeuwse pot

Diner / hoofdgerecht uit Zeeuwse pot:

Vissoep met aardappelen en reuzel

Ingrediënten:
aardappel, lente ui, peper, reuzel, ui, verse peterselie, zeevis en zout

Keuken:
Nederlands / Hollands
Soort:
stoofgerecht / soep/bouillon / vis
Een recept uit Jo van Lamoen - Zeeuwse pot

Bij de koffie uit Zeeuwse pot:

Kerstkrans

Ingrediënten:
amandel, amandelspijs, bladerdeeg, citroenrasp, citroensap, ei, franse vruchtjes, oranjesnippers, poedersuiker, suiker, water en zwarte kersen

Keuken:
Nederlands / Hollands
Soort:
koek en gebak / vegetarisch / feestdagen
Een recept uit Jo van Lamoen - Zeeuwse pot

Basisrecept uit Zeeuwse pot:

Amandelspijs basisrecept

Ingrediënten:
amandel, citroenrasp, citroensap, ei, suiker en water

Keuken:
Nederlands / Hollands
Soort:
vegetarisch / noten
Een recept uit Jo van Lamoen - Zeeuwse pot 1 notitie

Bijgerecht uit Zeeuwse pot:

Lamsoren

Ingrediënten:
beschuit, boter, lamsoren en nootmuskaat

Keuken:
Nederlands / Hollands
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Jo van Lamoen - Zeeuwse pot

Diner / hoofdgerecht uit Zeeuwse pot:

Stokvis

Ingrediënten:
aardappel, bloem, boter, melk, mosterd, rijst, stokvis en zout

Keuken:
Nederlands / Hollands
Soort:
vis
Een recept uit Jo van Lamoen - Zeeuwse pot

Bij de koffie uit Zeeuwse pot:

Janhagel

Ingrediënten:
amandelschaafsel, basterdsuiker, bloem, boter, ei, honing, kandijgruis, kaneel en vanillesuiker

Keuken:
Nederlands / Hollands
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Jo van Lamoen - Zeeuwse pot

Drinken uit Zeeuwse pot:

Chocolademelk

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, melk, pure chocolade en water

Keuken:
Nederlands / Hollands
Soort:
vegetarisch / chocolade / niet-alcoholische drank
Een recept uit Jo van Lamoen - Zeeuwse pot

Lunch uit Zeeuwse pot:

Reuzelbollen

Ingrediënten:
bloem, ei, gele rozijnen, gist, krenten, melk, reuzel en zout

Keuken:
Nederlands / Hollands
Soort:
brood en broodgerecht / feestdagen
Een recept uit Jo van Lamoen - Zeeuwse pot

Diner / hoofdgerecht uit Zeeuwse pot:

Pik-in-'t-potje

Ingrediënten:
aardappel, azijn, boter, ei, melk, witte peper en zout

Keuken:
Nederlands / Hollands
Soort:
eieren, kaas en zuivel / aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit Jo van Lamoen - Zeeuwse pot

Diner / nagerecht uit Zeeuwse pot:

Cadzandse boerenpudding

Ingrediënten:
anijszaad, bitterkoekjes, bladgelatine, ei, melk, suiker en vanillestokje

Keuken:
Nederlands / Hollands
Soort:
pudding / vegetarisch
Een recept uit Jo van Lamoen - Zeeuwse pot

Ontbijt uit Zeeuwse pot:

Bestellenpap

Ingrediënten:
anijszaad, boter, bruine basterdsuiker, kaneel en melk

Keuken:
Nederlands / Hollands
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Jo van Lamoen - Zeeuwse pot

Drinken uit Zeeuwse pot:

Stroopjenever

Ingrediënten:
jenever, pijpkaneel en zwarte rietsuikerstroop

Keuken:
Nederlands / Hollands
Soort:
drank (alcoholisch)
Een recept uit Jo van Lamoen - Zeeuwse pot

Lunch / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Zeeuwse pot:

Alikruiken

Ingrediënten:
alikruiken, basilicum, bladselderij, laurierblad, peterselie, tijm, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Nederlands / Hollands
Soort:
schaal- en schelpdieren / feestdagen
Een recept uit Jo van Lamoen - Zeeuwse pot

Bij de koffie uit Zeeuwse pot:

Oliebollen

Ingrediënten:
appel, blauwe rozijnen, bloem, gele rozijnen, gist, goudreinet, krenten, melk, slaolie, sukade en zout

Keuken:
Nederlands / Hollands
Soort:
zoete hapjes / frituur / feestdagen
Een recept uit Jo van Lamoen - Zeeuwse pot

Drinken uit Zeeuwse pot:

Flodders

Ingrediënten:
brandewijn, gedroogde abrikoos, suiker en vanillestokje

Keuken:
Nederlands / Hollands
Soort:
drank (alcoholisch) / vegetarisch
Een recept uit Jo van Lamoen - Zeeuwse pot

Bij de koffie uit Zeeuwse pot:

Bolussen

Ingrediënten:
bloem, boter, bruine basterdsuiker, ei, gist, kaneel, melk en zout

Keuken:
Nederlands / Hollands
Soort:
koek en gebak / vegetarisch