Jo van Lamoen - Zeeuwse Pot

Zeeuwse Pot

van mosselsoep en kaneelpap

Een boek van Jo van Lamoen

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Zeeuwse Pot, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Van mosselsoep en kaneelpap. In dit boekje worden de Zeeuwse keukengeheimen prijsgegeven. Niet alleen de traditionele visgerechten uit Zeeland komen aan bod, maar u vindt ook gerechten als Janhagel, Cadzandse boerenpudding, boterbabbelaars en Zeeuwse kaasfondue.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Dit boek bevat o.a. de volgende recepten

Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten.

Een recept uit Jo van Lamoen - Zeeuwse pot

Lunch uit Zeeuwse pot:

Reuzelbollen

Ingrediënten:
bloem, ei, gele rozijnen, gist, krenten, melk, reuzel en zout

Keuken:
Nederlands / Hollands
Soort:
brood en broodgerecht / feestdagen
Een recept uit Jo van Lamoen - Zeeuwse pot

Drank (alcoholisch) / dranken / drinken uit Zeeuwse pot:

Boerenjongens

Ingrediënten:
brandewijn, pijpkaneel, rozijnen en suiker

Keuken:
Nederlands / Hollands
Soort:
inmaak
Een recept uit Jo van Lamoen - Zeeuwse pot

Diner / fondue / gourmet/steengrill/fondue / hoofdgerecht uit Zeeuwse pot:

Zeeuwse kaasfondue

Ingrediënten:
belegen kaas, boter, gekookte ham, knoflook, knolselderij, krielaardappeltjes, maïzena, melk, mosterd, roomkaas, ui, verse peterselie, zeeuws spek en zout

Keuken:
Nederlands / Hollands
Soort:
varkensvlees / kaas
Een recept uit Jo van Lamoen - Zeeuwse pot

Recept uit Zeeuwse pot:

Bierpap

Ingrediënten:
basterdsuiker, bier, bloem, melk en oud bruin bier

Keuken:
Nederlands / Hollands
Soort:
vegetarisch / zuivel
Een recept uit Jo van Lamoen - Zeeuwse pot

Drinken uit Zeeuwse pot:

Bisschopswijn

Ingrediënten:
bordeaux, citroen, kruidnagel, pijpkaneel, rode wijn, sinaasappel, suiker en water

Keuken:
Nederlands / Hollands
Soort:
drank (alcoholisch) / feestdagen
Een recept uit Jo van Lamoen - Zeeuwse pot

Ontbijt uit Zeeuwse pot:

Vermicellipap

Ingrediënten:
basterdsuiker, blauwe rozijnen, melk, sterretjesvermicelli en zout

Keuken:
Nederlands / Hollands
Soort:
pasta, rijst, granen en deegwaren / vegetarisch
Een recept uit Jo van Lamoen - Zeeuwse pot

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Zeeuwse pot:

Paptaartjes

Ingrediënten:
basterdsuiker, bloem, boter, ei, gist, kaneelstokje, melk, rijstebloem, rozenwater en zout

Keuken:
Nederlands / Hollands
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Jo van Lamoen - Zeeuwse pot

Diner / nagerecht uit Zeeuwse pot:

Cadzandse boerenpudding

Ingrediënten:
anijszaad, bitterkoekjes, bladgelatine, ei, melk, suiker en vanillestokje

Keuken:
Nederlands / Hollands
Soort:
pudding / vegetarisch
Een recept uit Jo van Lamoen - Zeeuwse pot

Diner / lunch / voorgerecht uit Zeeuwse pot:

Mosselsoep

Ingrediënten:
boter, knolselderij, mosselen, prei, ui, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, water, winterwortels en zout

Keuken:
Nederlands / Hollands
Soort:
soep/bouillon / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Jo van Lamoen - Zeeuwse pot

Drinken uit Zeeuwse pot:

Flodders

Ingrediënten:
brandewijn, gedroogde abrikoos, suiker en vanillestokje

Keuken:
Nederlands / Hollands
Soort:
drank (alcoholisch) / vegetarisch
Een recept uit Jo van Lamoen - Zeeuwse pot

Bij de koffie uit Zeeuwse pot:

Janhagel

Ingrediënten:
amandelschaafsel, basterdsuiker, bloem, boter, ei, honing, kandijgruis, kaneel en vanillesuiker

Keuken:
Nederlands / Hollands
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Jo van Lamoen - Zeeuwse pot

Bij de koffie uit Zeeuwse pot:

Borstplaat plus variaties

Ingrediënten:
cacao, koffie, melk, slagroom, suiker en vanille-extract

Keuken:
Nederlands / Hollands
Soort:
zoete hapjes / snoep / feestdagen
Een recept uit Jo van Lamoen - Zeeuwse pot

Bijgerecht uit Zeeuwse pot:

Zeekraal

Ingrediënten:
beschuit, boter, citroensap, maïzena, nootmuskaat, room en zeekraal

Keuken:
Nederlands / Hollands
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Jo van Lamoen - Zeeuwse pot

Drinken uit Zeeuwse pot:

Chocolademelk

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, melk, pure chocolade en water

Keuken:
Nederlands / Hollands
Soort:
vegetarisch / chocolade / niet-alcoholische drank
Een recept uit Jo van Lamoen - Zeeuwse pot

Bij de koffie uit Zeeuwse pot:

Speculaasbrokken

Ingrediënten:
amandel, boter, bruine basterdsuiker, melk, speculaaskruiden, zelfrijzend bakmeel en zout

Keuken:
Nederlands / Hollands
Soort:
koek en gebak / vegetarisch / feestdagen
Een recept uit Jo van Lamoen - Zeeuwse pot

Diner / hoofdgerecht uit Zeeuwse pot:

Vissoep met aardappelen en reuzel

Ingrediënten:
aardappel, lente ui, peper, reuzel, ui, verse peterselie, zeevis en zout

Keuken:
Nederlands / Hollands
Soort:
stoofgerecht / soep/bouillon / vis
Een recept uit Jo van Lamoen - Zeeuwse pot

Drank (alcoholisch) / dranken / drinken uit Zeeuwse pot:

Flip

Ingrediënten:
bier, citroensap, citroenschil, ei, oud bruin bier, pijpkaneel en suiker

Keuken:
Nederlands / Hollands
Soort:
vegetarisch / feestdagen
Een recept uit Jo van Lamoen - Zeeuwse pot

Bij de koffie uit Zeeuwse pot:

Bolussen

Ingrediënten:
bloem, boter, bruine basterdsuiker, ei, gist, kaneel, melk en zout

Keuken:
Nederlands / Hollands
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Jo van Lamoen - Zeeuwse pot

Lunch / buffet uit Zeeuwse pot:

Palingbroodjes

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, gerookte paling, gist, melk en zout

Keuken:
Nederlands / Hollands
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / brood en broodgerecht
Een recept uit Jo van Lamoen - Zeeuwse pot

Ontbijt / brunch / buffet uit Zeeuwse pot:

Paasbrood

Ingrediënten:
amandelschaafsel, basterdsuiker, blauwe rozijnen, bloem, boter, citroenschil, ei, gele rozijnen, gist, kaneel, krenten, melk, oranjesnippers, poedersuiker, sukade en zout

Keuken:
Nederlands / Hollands
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch / feestdagen
Een recept uit Jo van Lamoen - Zeeuwse pot

Diner / nagerecht uit Zeeuwse pot:

Eiers en beiers

Ingrediënten:
ei, frambozensap, kaneel, rode kruisbessen en suiker

Keuken:
Nederlands / Hollands
Soort:
fruit / vegetarisch
Een recept uit Jo van Lamoen - Zeeuwse pot

Lunch / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Zeeuwse pot:

Alikruiken

Ingrediënten:
alikruiken, basilicum, bladselderij, laurierblad, peterselie, tijm, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Nederlands / Hollands
Soort:
schaal- en schelpdieren / feestdagen