F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Turks kookboek

Een boek van F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Turks kookboek, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Dit boek bevat meer dan 300 heerlijke gerechten uit de populaire Turkse keuken.

U vindt een enorme variatie aan voorgerechten, eiergerechten, vis- en vleesgerechten, vegetarische gerechten, salades, soepen en nagerechten.

Eet smakelijk!
Afiyet olsun!

Met een Nederlands en een Turks register.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Dit boek bevat o.a. de volgende recepten

Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten.

Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turks kookboek:

Fasulye püresi - Bonenpuree

Ingrediënten:
citroensap, gedroogde bonen, olijfolie, suikerklontjes, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
vegan
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Turks kookboek:

Soğuk uskumru - Koude makreel

Ingrediënten:
citroen, groene paprika, knoflook, makreel, olijfolie, olijven, peterselie, tomaten, ui, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
vis
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Recept uit Turks kookboek:

Salade

Ingrediënten:
andijvie, azijn, groene paprika, olijfolie, rode ui, tomaten, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
salade
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turks kookboek:

Ali nazik - Nette Ali

Ingrediënten:
aubergine, gedroogde rode peper, gehakt, knoflook, oregano, turkse yoghurt, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
vlees
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turks kookboek:

Tavuklu makarna - Kip met macaroni

Ingrediënten:
kip, knoflook, macaroni, olijfolie, oregano, oude geraspte kaas, peper, peterselie, tomaten, ui, wijn en zout

Keuken:
Turks
Soort:
gevogelte
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Diner / nagerecht uit Turks kookboek:

Aşure - Zoete soep met verschillende vruchten

Ingrediënten:
aardappelmeel, boter, droge bonen, gedroogde abrikozen, gedroogde vijgen, kikkererwten, melk, pijnboompitten, pistaches, rijst, rozenwater, rozijnen, suiker, tarwe en walnoten

Keuken:
Turks
Soort:
fruit / vegetarisch
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Diner / nagerecht uit Turks kookboek:

Tatlisouffle's - Dessertsoufflés

Ingrediënten:
eidooier, eiwit, groene crème de menthe, kristalsuiker, munt, slagroom, suiker, vanillesuiker, witte chocolade en zonnebloemolie

Keuken:
Turks
Soort:
soufflé / vegetarisch
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turks kookboek:

Karides - Garnalen

Ingrediënten:
feta, gepelde grote garnalen, knoflook, laurier, olijfolie, suiker, ui, vleestomaat, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turks kookboek:

Yoğurtlu kebab - Kebab met yoghurt

Ingrediënten:
boter, brood, groene chilipepers, olijfolie, peterselie, rode peper, schapenvlees, tomaten, yoghurt, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
schapenvlees