Marie-Jose Maasen - Ons bakboek

Ons bakboek

Een boek van Marie-Jose Maasen

We hebben 471 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Ons bakboek, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

De eerste versie van ‘Ons Bakboek’, het basisboek onder de bakboeken verscheen in 1990 en verkocht als zoete broodjes. Het bakboek is volledig herwerkt. Net als vele andere dingen is bakken onderhevig aan trends en nieuwe ontwikkelingen. Dit nieuwe ‘Ons Bakboek’, de jongere zus van het bekende ‘Ons Kookboek’, zal iedere beginneling en bakfanaat kunnen bekoren, want er is voor elk wat wils. In de uitgebreide inleiding vindt u van A tot Z letterlijk alles wat een ‘bakgek’moet weten om het lekkerste brood, hartig en zoet gebak op tafel te toveren. Verder leert u alles over de vele soorten basisdeeg, vullingen en garneringen. Met dit boek maakt u ze in een handomdraai, want stap voor stap wordt u ingewijd in de diepste geheimen van de bakkunst.
Meer dan 1.000 recepten zijn verzameld in de hoofdstukken: brood en broodjes, koffiekoeken, cake, biscuitgebak, drooggebak, plaatgebak, zoete taarten en vlaaien, hartig gebak, soezen, aperitiefkoekjes, zoete koekjes en snoeperijen, pannenkoeken, flensjes, wafels, oliebollen en beignets, bakken voor en met kinderen, ijsgebak en bakken op maat (dieetgebak). De mooie eigentijdse foto’s laten kunstwerkjes zien zodat iedere lezer van dit boek met heel veel zorg en liefde aan het bakken kan gaan.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Ons bakboek

Een greep uit de 471 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Marie-Jose Maasen - Ons bakboek

Recept uit Ons bakboek:

Gevuld vlechtbrood

Ingrediënten:
amandelschilfers, appels, bloem, boter, citroenrasp, citroensap, confituur, eieren, gist, griessuiker, kaneel, melk, nootmuskaat, oranjesnippers, parelsuiker, rozijnen en zout

Een recept uit Marie-Jose Maasen - Ons bakboek

Recept uit Ons bakboek:

Canteclaergebak

Ingrediënten:
aardappelbloem, amandelschilfers, banketbakkersroom, bloem, boter, boterroom, eieren, eiwitten, gemalen amandelen, griessuiker, marsepein, sinaasappelconfituur en zout

Een recept uit Marie-Jose Maasen - Ons bakboek

Recept uit Ons bakboek:

Paashaasjes

Ingrediënten:
amandelschilfers, bloem, boter, ei, gist, griessuiker, melk, parelsuiker, rozijnen, sesamzaad en zout

Een recept uit Marie-Jose Maasen - Ons bakboek

Recept uit Ons bakboek:

Pizza met ham en kaas

Ingrediënten:
basilicum, bloem, gist, groene olijven, ham, knoflook, melk, mortadella, mozzarella, olie, olijfolie, oregano, rozemarijn, salami, tomaten, ui en zout

Een recept uit Marie-Jose Maasen - Ons bakboek

Recept uit Ons bakboek:

Flantaart

Ingrediënten:
bloem, boter, eieren, gistdeeg, griessuiker, melk en vanillesuiker

Een recept uit Marie-Jose Maasen - Ons bakboek

Recept uit Ons bakboek:

Javanais

Ingrediënten:
bloem, boter, broyage, cacaopoeder, ei, eierdooiers, eiwitten, griessuiker, marsepein, mokkasmaakstof en water

Een recept uit Marie-Jose Maasen - Ons bakboek

Recept uit Ons bakboek:

Petits génois

Ingrediënten:
boter, eieren, griessuiker, melk, vanillesuiker en zelfrijzend bakmeel

Een recept uit Marie-Jose Maasen - Ons bakboek

Recept uit Ons bakboek:

Suikerbrood

Ingrediënten:
bloem, boter, eieren, gebroken broodsuiker, gist, melk en zout

Een recept uit Marie-Jose Maasen - Ons bakboek

Recept uit Ons bakboek:

Gevuld vlechtbrood

Ingrediënten:
bloem, boter, champignons, citroenrasp, eieren, gehakt, kaas, gist, griessuiker, groene kruiden, melk, nootmuskaat, peper, tomaat, ui en zout

Een recept uit Marie-Jose Maasen - Ons bakboek

Recept uit Ons bakboek:

Normandische lekkernij

Ingrediënten:
appelen, bloemsuiker, boter, calvados, eieren, griessuiker, melk, vanillesuiker en zelfrijzend bakmeel

Een recept uit Marie-Jose Maasen - Ons bakboek

Recept uit Ons bakboek:

Biscuitsneetjes

Ingrediënten:
banketbakkersroom, bigarreaux, biscuitdeeg, boter, cognac, confituur, gemalen hazelnoten en krokant strooisel

Een recept uit Marie-Jose Maasen - Ons bakboek

Recept uit Ons bakboek:

Misérable

Ingrediënten:
bloem, bloemsuiker, boterroom, eiwitten, gemalen amandelen, griessuiker en marsepein

Toon alle 471 recepten in dit boek