Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd
Der Feinschmecker bookazine nr.18
We hebben 106 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
Aantekeningen
bij dit boek
De Feinschmecker Bookazine editie van Dieter Müller verscheen eind 2009 rond de tijd dat hij zijn hoog gewaardeerde drie sterren restaurant Schloss Lerbach verliet. Muller is ook nu nog op zijn 72e actief als verantwoordelijke voor het menu van restaurants Pots in de Berlijnse vestiging van Ritz-Carton. In de tussenliggende jaren was hij een paar maanden per jaar chef in het restaurant dat zijn naam droeg aan boord van een van Duitslands meest luxueuze cruiseschepen.
Gault & Millau beoordeelde Müllers restaurant in zijn topjaren als “in alle opzichten perfect”. In deze uitgave zijn de echo’s van die topjaren te zien in een aantal zeer creatieve maar ook voor liefhebbers maakbare recepten.
- ongeveer 4 jaar geleden door Thomas de Beer geplaatst
.
Advertentie
Recepten uit Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd
Een greep uit de 106 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: appel, boter, broodjes, buikspek, ei, gladde peterselie, groentebouillon, krielaardappel in de schil, melk, peterselie, rode puntpaprika, rundergehakt, rundvleessaus, sjalot, witte peper en zout
Keuken: Duits
Ingrediënten: boter, champagne, citroensap, crème fraîche, droge witte wijn, maïzena, room, visfond en zout
Keuken: Duits
Ingrediënten: basilicum, eendenlever, gevogeltejus, kastanjechampignons, kervel, maïzena, olijfolie, peterselie, rode witlof, sjalotten en water
Keuken: Duits
Soort: stoofgerecht / gevogelte / orgaanvlees
Ingrediënten: bloem, ei, eidooier, kokosvet, maïzena, paneermeel, vastkokende aardappelen, witte peper en zout
Keuken: Duits
Soort: vegetarisch / noedels
Ingrediënten: bloem, chili-papayavinaigrette, gevogeltefarce, kippenborstfilet, kwartelborst, olijfolie, peperkorrels, pimentkorrels, pistaches, rode kool-appelsalade, rozemarijn, shii-takes, spinazie, tijm, vet spek, witte peper en zout
Keuken: Duits
Soort: paté/terrine
Ingrediënten: bloem, distelolie, ei, eidooier, spinazie en zout
Keuken: Duits
Soort: pasta/noodles / vegetarisch
Ingrediënten: gember op siroop, komkommer, mirin, norivellen, sushirijst, zalmfilet en zout
Keuken: Duits
Soort: rijst / vis
Ingrediënten: aardappel, bijg, bloem, boter, peterselie, raapstelen, sjalot, witte peper, witte wijn en zout
Keuken: Duits
Soort: groente
Ingrediënten: cornflakes, ei, geklaarde boter, inmaakvocht van maïs, suiker, suikermaïs uit blik en zout
Keuken: Duits
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: gort, mierikswortel, olijfolie, sjalot, tuinkers, visfond, witte peper, witte wijn en zout
Keuken: Duits
Soort: pasta, rijst, granen en deegwaren
Ingrediënten: amandelsnippers, bladerdeeg, boter, chocoladestokjes, eidooier, kaneelstokje, limoen met schil, marsepein, melk, peren, perenbrandewijn, physalis, rozijnen, sinaasappel met schil, steranijs, suiker, vanillepeul, vitamine c en vruchtensaus
Keuken: Duits
Soort: fruit
Ingrediënten: bloem, boter, casinobrood, ei, geklaarde boter, kalfsschnitzel, witte peper en zout
Keuken: Duits
Soort: kalfsvlees
Ingrediënten: boter, groente, knolselderij, rode bieten en zout
Keuken: Duits
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bleekselderij, boter, côte de boeuf, gesauteerde bospaddenstoelen, olijfolie, pierogi, prei, rode-wijn-sjalotboter, rozemarijn, tijm, ui, wortel, zout en zwarte peper
Keuken: Duits
Soort: rundvlees
Ingrediënten: champignons, dragon, droge witte wijn, gevogeltekarkas, gladde peterselie, knolselderij, kruidnagel, laurier, prei, sjalotten en wortel
Keuken: Duits
Soort: bouillon
Ingrediënten: barolosaus, bleekselderij, geklaarde boter, ingelegde pareluitjes, kalfsfond, kalfswang, knoflook, korianderkorrels, laurier, maïzena, oude balsamicoazijn, peper, peperkorrels, pimentkorrels, raapstelen, rode wijn, rozemarijn, snijbiet, steranijs, tijm, tomatenpuree, ui, wortel en zout
Keuken: Duits
Soort: kalfsvlees
Ingrediënten: gevogeltejus, kardemompeulen, maïzena en rode wijn
Keuken: Duits
Soort: saus
Ingrediënten: bloem, eiwit, grof zeezout, olijfolie en wijnazijn
Keuken: Duits
Soort: vegetarisch / condiment
Ingrediënten: citroensap, crème fraîche, droge witte wijn, maïzena, room, visfond en zout
Keuken: Duits
Ingrediënten: basilicum, citroensap, grove dijonmosterd, ridderforel, saffraanpoeder, visfarce, witte wijnsaus en zout
Keuken: Duits
Soort: vis
Toon alle 106 recepten in dit boek
Status: Doorzoekbaar