Jean Beddington - Bouillon

Bouillon

naar soep, saus en gerecht

Een boek van Jean Beddington

We hebben 161 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Bouillon, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Nederlands

Het succes van veel gerechten zit ’m in de bouillon

Een perfecte bouillon is de basis van veel gerechten – of dat nou een soep, een saus of een gerecht is. In dit boek lees je alles over do’s en don’ts, tips en tricks van de chef. Eindelijk weer zo’n boek waarop je teruggrijpt, eentje dat no-nonsense is en nooit teleurstelt.

Jean Beddington onthult de geheimen achter zo’n perfecte bouillon. Of het er nu een is op basis van groente, gevogelte of vis; in dit boek staan ze allemaal. Want als de bouillon goed is, dan ligt het succes van het gerecht binnen handbereik.

Maak de gebakken kabeljauwhaas met risotto van gamba’s, little gem en tomaten-kappertjessaus, bereid de tomaten- en rode pruimensoep met ricotta en bieslook of probeer de groene groenten in bouillon met couscous, yoghurt en harissasaus.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Bouillon

Een greep uit de 161 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Jean Beddington - Bouillon

Diner / voorgerecht / basisrecept uit Bouillon:

Ossenstaartconsommé

Ingrediënten:
eiwit, mager rundergehakt, ossenstaartbouillon, prei en winterpeen

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Jean Beddington - Bouillon

Diner / voorgerecht uit Bouillon:

Vitello tonnato

Ingrediënten:
ansjovis, blanke kalfsbouillon, bleekselderij, bliktonijn, citroen, citroensap, ei, kalfsoester, kappers, laurier, olijfolie, uien, winterpeen en zonnebloemolie

Soort:
kalfsvlees / vis
Een recept uit Jean Beddington - Bouillon

Basisrecept uit Bouillon:

Kalfsbouillon

Ingrediënten:
bleekselderij, champignon, kalfsbot, knoflook, laurier, peterselie, prei, ui, winterpeen en zwarte peperkorrels

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Jean Beddington - Bouillon

Basisrecept uit Bouillon:

Paddenstoelenbouillon

Ingrediënten:
champignon, citroenschil, gedroogd eekhoorntjesbrood, japanse sojasaus, knoflook, kombu, olijfolie, shiitake, uien en zwarte peperkorrels

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Jean Beddington - Bouillon

Diner / voorgerecht uit Bouillon:

Gelei van runderconsommé met voorjaarsgroenten

Ingrediënten:
aspergetips, baby-bospeen, bieslook, champignon, citroensap, crème fraîche, doperwt, droge sherry, eetbare bloemen, gelatine, haricots verts, lente-ui, olijfolie, peultjes, radijs, runderconsommé en tuinboon

Soort:
rundvlees
Een recept uit Jean Beddington - Bouillon

Basisrecept uit Bouillon:

Geroosterde-visbouillon

Ingrediënten:
bleekselderij, droge witte wijn, laurier, peterseliestelen, prei, uien, visgraat, viskoppen, zonnebloemolie en zwarte peperkorrels

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Jean Beddington - Bouillon

Diner / lunch / voorgerecht uit Bouillon:

'Chowder' van gerookte schelvis

Ingrediënten:
aardappel, ei, gerookte schelvisfilet, laurier, olie, peterselie, slagroom, tijm, ui, venkelknol, visbouillon, volle melk en witbrood

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Jean Beddington - Bouillon

Diner / voorgerecht uit Bouillon:

Pompoensoep met Hollandse garnalen

Ingrediënten:
crème fraîche, gemberwortel, hollandse garnaal, knoflook, pompoen, pompoenpitten, rode peper, schaaldierenbouillon en ui

Soort:
soep/bouillon / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Jean Beddington - Bouillon

Bijgerecht uit Bouillon:

Zuurdesemtoast met rouille

Ingrediënten:
cayennepeper, eidooier, knoflook, olijfolie, oud witbrood, saffraan, wittewijnazijn en zuurdesembrood

Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Jean Beddington - Bouillon

Diner / lunch / voorgerecht uit Bouillon:

Klassieke Franse uiensoep

Ingrediënten:
bloem, boter, bruine runderbouillon, cognac, droge witte vermout, droge witte wijn, gruyère, olie, olijfolie, stokbrood en uien

Soort:
soep/bouillon / rundvlees
Een recept uit Jean Beddington - Bouillon

Diner / hoofdgerecht uit Bouillon:

Pijlstaartinktvis gevuld met gamba's en zwarte rijst

Ingrediënten:
ansjovis, chilivlokken, droge witte wijn, gamba, knoflook, olijfolie, oregano, pijlstaartinktvis, riso venere, tomatenblokjes, ui, visbouillon en wilde zwarte rijst

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Jean Beddington - Bouillon

Diner / voorgerecht uit Bouillon:

Fettucelle met gebakken gamba's en foreleitjes

Ingrediënten:
bladpeterselie, fettucelle, foreleitjes, gamba, lintpasta, olie, olijfolie, schaal- en schelpdierenbouillon en tagliatelle

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Een recept uit Jean Beddington - Bouillon

Basisrecept uit Bouillon:

Bruine kalfsbouillon

Ingrediënten:
bleekselderij, champignon, kalfsbot, knoflook, laurier, peterselie, prei, tomatenpuree, ui, winterpeen en zwarte peperkorrels

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Jean Beddington - Bouillon

Bijgerecht uit Bouillon:

Snelle dadelchutney

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, dadels, komijn, korianderzaad, rode ui, tamarindepasta en zeezout

Soort:
chutney/pickle/jam/compote
Toon alle 161 recepten in dit boek