Roger Van Damme - Roger Van Damme desserts

Roger Van Damme desserts

Een boek van Roger Van Damme

We hebben 472 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Roger Van Damme desserts, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

‘Chef van het jaar 2010’,’Beste patissier ter wereld 2017’, een Michelinster, een zevende boek, … Op 25 jaar tijd heeft Roger van Damme alle topingrediënten samengebracht en laten sudderen. Nu serveert hij het smaakvolle eindresultaat van dat harde werken in dit jubileumboek. Twee jaar hebben Roger en zijn team eraan gewerkt en dat merk je. Het lange traject loont en maakt het boek compleet. Alle seizoensproducten komen aan bod en worden in de origineelste vormen en de lekkerste combinaties omgetoverd tot meer dan 50 prachtige desserts. Maar dit boek vertelt ook een verhaal; de start van zijn carrière, het indrukwekkende traject dat hij ondertussen heeft afgelegd, aangevuld met uitspraken van de grootste collega-chefs én geeft Roger van Damme prijs waar hij zijn inspiratie haalt. Dit verhaal leidt ons langs het magnifieke Barcelona en het feeërieke Parijs met als enige doel: anderen inspireren!


Aantekeningen bij dit boek

Roger van Damme is een briljante patissier die in dit schitterende boek zijn toprecepten tot in detail vast heeft gelegd. De gemiddelde thuiskok zal bij lezing snel ontdekken dat zelf maken van dit soort nagerechten zeer hoog gegrepen is. De recepten vragen om grote precisie, veel, moeilijk verkrijgbare, specialistische ingrediënten en speciale apparatuur die in de meeste huishoudens niet aanwezig is.
Desondanks is het boeiend om de recepten te lezen en de prachtige foto’s te bekijken. Nog mooier natuurlijk is zijn sfeervolle lunchrestaurant “het Gebaar” in Antwerpen bezoeken waar, naast zijn heerlijke nagerechten, ook de rest van het menu de moeite waard is.
Voor het indexeren van dit boek heb ik een paar trucjes uit moeten halen om de uit meerdere bereidingen samengestelde desserts enigszins geordend weer te kunnen geven. Voor ieder van de 54 bereidingen is als recepttype “dessert” vermeld. De recepten voor de vele onderdelen waaruit zo’n dessert is opgebouwd zijn vervolgens beschreven met de vermelding “Onderdeel van …..”
Deze werkwijze leidt er toe dat sommige bestanddelen, die in meerdere recepten voorkomen, bij elk van die recepten opnieuw werden vermeld.
Ook ongebruikelijk is dat ingrediënten met merknaam en al worden vermeld (Texturas, Sosa, Valrhona e.d.). Gelet op het gespecialiseerde werkveld is dat m.i. onvermijdelijk.
Meer weten over de verbazende precisie van het werk van van Damme? Kijk dan naar de Belgische culinaire internetzender NJAM waar hij een aantal bereidingen demonstreert en van commentaar voorziet.
TdB

- 27 dagen geleden door geplaatst .

Recepten uit Roger Van Damme desserts

Een greep uit de 472 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Roger Van Damme - Roger Van Damme desserts

Diner / nagerecht / dessert uit Roger Van Damme desserts:

Aardbeienlint

Ingrediënten:
aardbeienmousse, ananasaardbei, banaaanaardbei, basilicumcress, bavarois van witte chocolade, chocoladedeor, espuma van frambozen, frambozenaardbei, frambozencoulis, gevriesdroogde aardbeiencrunch sosa, hotlips bloem, rode glaçage, rode suikerbol, vanilleroomijs met aardbeiencrunch, vlierbesbloesem, witte spuitchocolade en yoghurtmousse

Een recept uit Roger Van Damme - Roger Van Damme desserts

Diner / nagerecht / dessert uit Roger Van Damme desserts:

World of butterflies

Ingrediënten:
atsina cress, chocolade crumble, chocoladenotenschaafsel, dulcey interieur, hazelnotenmousseline, olijfolie-citroencrème, pompernikkel, vlierbloesemschuim, witte chocoladebavarois, witte chocolade bol met gaten, witte chocoladekrulletjes, witte chocoladevlinders, witte spuitchocolade en yoghurt spongecake

Een recept uit Roger Van Damme - Roger Van Damme desserts

Recept uit Roger Van Damme desserts:

Paris Brest

Ingrediënten:
bloemsuiker, caramel exotique, chocoladekrokant, chocolade notenschaafsel, crème brúlée van koffie en hazelnoot, crème patissière, florentijnkoekjes, gesableerde hazelnoot, hazelnootmousseline, nougatinekrullen, soezenbeslag, soezenkrokant en witte chocoladekrulletjes

Toon alle 472 recepten in dit boek