KAV Practische School - Koken voor elke dag

Koken voor elke dag

Een boek van KAV Practische School

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Koken voor elke dag, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Een kookbijbel als ‘Koken voor elke dag’ mag al eens in een nieuw kleedje gestoken worden, want de culinaire wereld staat niet stil. Klassiekers als tomatensoep, witlof met ham en kaassaus, stoofvlees met bier, konijn met pruimen, koninginnenhapjes, coq au vin, mosselen met witte wijn, pannenkoeken, appelcake, chocomousse… zullen de tand des tijds wel doorstaan. Maar hoe bereid je ze ook alweer? En hoe lang moet gebraad garen? Hoe pocheer je vis? Hoe maak je een goede bouillon of visfumet? Voor antwoorden op dat soort vragen kon je altijd al terecht in Koken voor elke dag. Ook nu nog. Maar er is meer.

De wereld is een dorp geworden, we raken er steeds meer van overtuigd dat minder vlees en vis eten onze planeet alleen maar ten goede komt, en het is wetenschappelijk bewezen dat ons eetpatroon een enorme invloed heeft op onze gezondheid. Maar hoe pas je dat in de praktijk toe? Wat moet je met kikkererwten, quinoa, zeewier of agaragar? Hoe maak je tempura, hummus, baba ganoush, falafel, courgettespaghetti of bloemkoolcouscous? ‘Koken voor elke dag’ biedt duidelijke antwoorden én vooral meer dan 2000 lekkere recepten.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Dit boek bevat o.a. de volgende recepten

Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten.

Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Waterkerssaus

Ingrediënten:
bleekselderij, peper, room, sjalot, vetstof, visfumet, waterkers, witte vermout, witte wijn en zout

Soort:
warme sauzen
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / voorgerecht uit Koken voor elke dag:

Florentijns visschoteltje

Ingrediënten:
kerriepoeder, mosselen, pepers, room, sint-jakobsvruchten, sjalotje, spinazie, tongfilets, vetstof, visbouillon en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Tomatensalade

Ingrediënten:
basilicum, basilicumolie, peper, sjalotten, tomaten, witte-wijnazijn en zout

Soort:
salade / groente
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Quornburgers

Ingrediënten:
bloem, broodkruim, eieren, knoflook, olie, peper, peterselie, quorn, uien en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Wijngaardslakkensoep

Ingrediënten:
cayennepeper, champignons, madera, peterselie, runderconsommé en wijngaardslakken

Soort:
soep/bouillon / schaal- en schelpdieren
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / voorgerecht uit Koken voor elke dag:

Griekse salade

Ingrediënten:
citroensap, fetakaas, komkommer, olijfolie, olijven, oregano, paprika, peper, sla, tomaat, ui en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

Sinaasappelbavarois

Ingrediënten:
bavarois, eieren, gelatineblaadjes, sinaasappel, sinaasappellikeur, sinaasappelsap, slagroom en suiker

Soort:
pudding
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Paella

Ingrediënten:
cayennepeper, erwten, gepelde grote garnalen, groene olijven, inktvis, kip, kippenbouillon, knoflook, mosselen, olijfolie, paprika, peper, peterselie, rijst, roze garnalen, saffraan, tomaten, uien, varkensvlees en zout

Soort:
pasta, rijst, granen en deegwaren / rijst
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Mikadosaus

Ingrediënten:
eierdooiers, limoen, mandarijnen, peper, sinaasappellikeur, vetstof, water en zout

Soort:
warme sauzen
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Lamsstoofvlees met kerriesaus

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, appelen, bakbananen, citroen, kerriepoeder, lamsschouder, munt, peper, room, suiker, uien, vetstof, vleesbouillon en zout

Soort:
vlees / lamsvlees
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Truffelsaus

Ingrediënten:
eierdooiers, gevogeltebouillon, room, sherry, truffel, truffeljus, vetstof en witte wijn

Soort:
warme sauzen
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Godardsaus

Ingrediënten:
bloem, champignons, gehakt, peper, rozemarijn, tomatenpuree, vetstof, vleesbouillon en zout

Soort:
warme sauzen
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Courgettesoep

Ingrediënten:
bacon, courgette, groentebouillon, marjolein, melk, peper, peterselie, tijm, uien, vetstof en zout

Soort:
soep/bouillon