- Patisserieboek

Patisserieboek

Een boek van

We hebben 96 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Patisserieboek, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.


Aantekeningen bij dit boek

Het patisserie college, een gilde waarin tegenwoordig ruim 100 banketbakkers in Nederland zich verenigd hebben, gaf in 1990 het Patisserieboek uit. Een boekje waarin de aangesloten leden favoriete recepten deelden met een groter publiek. In de inleiding wordt een aantal nuttige basisbereidingen uitgelegd.
In de dertig jaren die sindsdien verstreken is ook de banketbakkerij veel veranderd maar desondanks hebben veel recepten de tand des tijds goed doorstaan. Wel veranderde de presentatie. Strakker en moderner en sommige voorbeelden kunnen vandaag de dag echt niet meer. Zie bijvoorbeeld de Zwarte piet taart en -gebakjes.
Waarschuwing:
Bijna alle gerechten kregen van mij het etiket “vegetarisch” mee. Voor zover het gerechten betreft waarin gelatine wordt gebruikt is dat alleen waar als een vegetarisch alternatief voor klassieke gelatine wordt gebruikt.

- bijna 4 jaar geleden door geplaatst .

Recepten uit Patisserieboek

Een greep uit de 96 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit  - Patisserieboek

Recept uit Patisserieboek:

Ananasbeignets

Ingrediënten:
ananas uit blik, bladerdeeg, kersenconfiture en suiker

Soort:
beignets / vegetarisch
Een recept uit  - Patisserieboek

Recept uit Patisserieboek:

Herfstchocolade en-marsepein

Ingrediënten:
fijne kristalsuiker, marsepein, melkchocolade, mokka-extract, noten, pure chocolade en witte chocolade

Soort:
snoep / vegetarisch / chocolade
Een recept uit  - Patisserieboek

Recept uit Patisserieboek:

Amandelbeslag

Ingrediënten:
amandelspijs, bloem, citroenrasp, ei en suiker

Soort:
beslag/deeg / vegetarisch
Een recept uit  - Patisserieboek

Recept uit Patisserieboek:

Appelflan

Ingrediënten:
abrikozenconfituur, appel, boter, eidooier, eiwit, harde wenerdeeg, melk, patentbloem, rozijnen, rum, suiker en vanille

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Een recept uit  - Patisserieboek

Recept uit Patisserieboek:

Zwarte Piettaart

Ingrediënten:
amandelbeslag, botercrème, cacaopoeder, chocoladeschuim, hagelslag, marsepein, mokkaboontjes, pure chocolade en voedingskleurstof

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Een recept uit  - Patisserieboek

Recept uit Patisserieboek:

Vruchtenkoekjes

Ingrediënten:
bigarreaux, boter, patentbloem, poedersuiker, vanillesuiker, zeeuwse bloem en zout

Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit  - Patisserieboek

Diner / nagerecht uit Patisserieboek:

Crème bruler

Ingrediënten:
basterdsuiker, chocolaatjes, gelatine, melk, slagroom en water

Soort:
pudding / vegetarisch
Een recept uit  - Patisserieboek

Recept uit Patisserieboek:

Appelcaketaart

Ingrediënten:
basterdsuiker, boter, citroensap, cox-handappels, ei, kaneelsuiker, patentbloem, rozijnen en zout

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Een recept uit  - Patisserieboek

Recept uit Patisserieboek:

Schuim

Ingrediënten:
eiwit, fijne kristalsuiker, poedersuiker en vanille

Soort:
schuim/mousse/gelei / vegetarisch
Een recept uit  - Patisserieboek

Recept uit Patisserieboek:

Kindertaart

Ingrediënten:
aardbeien, aardbeienpuree, abrikozenconfiture, chocoladehagelslag, ei, kapseldeeg, slagroom, smarties en suiker

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Een recept uit  - Patisserieboek

Snack of tussendoortje uit Patisserieboek:

Sateh hapje

Ingrediënten:
bladerdeeg, boter, gado gado, groene tabasco, kippensoepvlees, patentbloem, peper, sambal, waterbot en zout

Een recept uit  - Patisserieboek

Recept uit Patisserieboek:

Kerst-koekkransjes

Ingrediënten:
amandelschaafsel, bakpoeder, basterdsuiker, boter, citroenrasp, eidooier, kristalsuiker, zeeuwse bloem en zout

Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit  - Patisserieboek

Recept uit Patisserieboek:

Noëlcake

Ingrediënten:
amandelspijs, bloem, boter, ei, eidooier, fondant, suiker, walnoten en zout

Soort:
koek en gebak / chocolade
Een recept uit  - Patisserieboek

Recept uit Patisserieboek:

Oliebollen

Ingrediënten:
amandelspijs, appel, boter, citroenrasp, ei, gekonfijte sinaasappelsnippers, gist, krenten, melk, patentbloem, poedersuiker, rozijnen en zout

Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit  - Patisserieboek

Recept uit Patisserieboek:

Appelboterkoek

Ingrediënten:
appel, basterdsuiker, boter, cacaopoeder, citroenrasp, ei, frambozenconfituur, kaneel, krenten, patentbloem, suiker en zout

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Een recept uit  - Patisserieboek

Diner / nagerecht uit Patisserieboek:

Bitterkoekjespudding

Ingrediënten:
amandellikeur, bitterkoekjes, chocoladerasp, custard, eidooier, gelatine, melk, slagroom, suiker en vanille

Soort:
pudding / vegetarisch
Een recept uit  - Patisserieboek

Recept uit Patisserieboek:

Kerstkrans

Ingrediënten:
abrikozenconfituur, amandelen, amandelspijs, bigarreaux, bladerdeeg, citroenrasp, ei, gekonfijte kersen en gekonfijte sinaasappelschil

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Een recept uit  - Patisserieboek

Recept uit Patisserieboek:

Kindergebakstuk

Ingrediënten:
amandelschaafsel, botercrème, chocolade, chocoladevlokken, ei, poedersuiker en vruchtjes

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Toon alle 96 recepten in dit boek