Indisch

Zoek naar Indisch in jouw eigen kookboeken

Indisch koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit  - De geur van witte rijst

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit De geur van witte rijst:

De eenvoudige sajoer ojong van mijn oma

Ingrediënten:
courgette, garnalen, gember, glasnoedels, kippenbouillon, knoflook en rode peper

Keuken:
Indisch
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit  - De geur van witte rijst

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit De geur van witte rijst:

De eenvoudige sajoer ojong van mijn oma

Ingrediënten:
courgette, garnalen, gember, glasnoedels, kippenbouillon, knoflook en rode peper

Keuken:
Indisch
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Telor besengek (gekookte eieren in een fijne kokossaus)

Ingrediënten:
bouillon, eieren en kokosmelk

Keuken:
Indisch
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Ajam goreng (gebakken kipvleugeltjes gekruid met salamblad)

Ingrediënten:
kippenpootjes, kipvleugels en salamblad

Keuken:
Indisch
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Tahoe/tempeh boemboe roerjak (tahoe en tempeh met roedjakkruiden)

Ingrediënten:
kokosmelk, tahoe, tempeh en ui

Keuken:
Indisch
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Tahoe goreng (pittige tahoe met sereh en kokos)

Ingrediënten:
kokosmelk, sambal oelek, serehstengel en tahoe

Keuken:
Indisch
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Oerap kelapa (gemarineerde vleesspiesjes op gebakken witte kool)

Ingrediënten:
kokos, lamsfilet en spitskool

Keuken:
Indisch
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Seroendeng (strooisel van kruidige kokos)

Ingrediënten:
basterdsuiker, kokos en pinda’s

Keuken:
Indisch
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Roedjak (groente en fruit met een zeer pittig dipje)

Ingrediënten:
goela djawa, komkommer, limoen, peer en zure appel

Keuken:
Indisch
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Daging ketjap (lamsvlees in ketjapsaus)

Ingrediënten:
ketjap manis en lamsfilet

Keuken:
Indisch
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Sate babi met pindasaus (sate van varkensvlees)

Ingrediënten:
ketjap manis en speklap

Keuken:
Indisch
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Rookworst smoor

Ingrediënten:
ketjap manis en rookworst

Keuken:
Indisch
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Oelang-oelang (groente in pindadressing)

Ingrediënten:
aubergine, haricots verts, komkommer, little gem, lombok, pinda, pindakaas en rode ui

Keuken:
Indisch
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Gegrilde Ikan met ketjapsaus (gegrilde vis met pittige ketjapsaus)

Ingrediënten:
citroensap, ketjap manis, lombok, vis en visfilet

Keuken:
Indisch
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Ajam peter ketjap (pittige kopreepjes met petehbonen en ketjap)

Ingrediënten:
ketjap manis, kipfilet, lombok en petehbonen

Keuken:
Indisch
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Babi ketjap (varkensvlees in een milde ketjapsaus)

Ingrediënten:
aardappel, doperwt, hamlappen, ketjap manis en speklap

Keuken:
Indisch
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Pastei toetoep (gesloten pastei)

Ingrediënten:
aardappel, doperwt, ei, kipfilet, knakworst, melk, selderij, soepballetjes en wortel

Keuken:
Indisch
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Sambal goreng tempeh met tomaat (knapperige zoetzure kruidige tempelreepjes)

Ingrediënten:
asem, goela djawa, lombok, tempeh en tomatenpuree

Keuken:
Indisch
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Sambal goreng telor (gefrituurde eieren in hete saus)

Ingrediënten:
ei, sambal oelek, tomatenpuree en ui

Keuken:
Indisch
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Tempeh kemel (gefrituurde plakjes tempeh in een kokosbeslag)

Ingrediënten:
ketanmeel, kokosmelk en tempeh

Keuken:
Indisch
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Babi tjien (knapperige blokjes varkensvlees in geurige ketjapsaus)

Ingrediënten:
ketjap, minifriet chips, speklappen, taotjo en ui

Keuken:
Indisch
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Frikadel ikan II (viskoekjes van tante Fien)

Ingrediënten:
bouillonblokje, ei, garnaaltjes, koolvis, meel en surimi

Keuken:
Indisch
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Pindang koening (vis in zuur)

Ingrediënten:
asemwater, makreel, selderij en tomaat

Keuken:
Indisch
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Witte kip

Ingrediënten:
gember en kipfilet

Keuken:
Indisch
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Indische macaroni met sambalsaus

Ingrediënten:
belegen kaas, boter, ei, hamreepjes, macaroni, melk en spekreepjes

Keuken:
Indisch
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Sajoer lodeh (groeten, tahoe en tempeh in een geurige kokossaus)

Ingrediënten:
bamboescheuten, kokosmelk, paprika, petehbonen, sperziebonen, tahoe en tempeh

Keuken:
Indisch