Indisch

Zoek naar Indisch in jouw eigen kookboeken

Indisch koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit  - De geur van witte rijst

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit De geur van witte rijst:

De eenvoudige sajoer ojong van mijn oma

Ingrediënten:
courgette, garnalen, gember, glasnoedels, kippenbouillon, knoflook en rode peper

Keuken:
Indisch
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit  - De geur van witte rijst

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit De geur van witte rijst:

De eenvoudige sajoer ojong van mijn oma

Ingrediënten:
courgette, garnalen, gember, glasnoedels, kippenbouillon, knoflook en rode peper

Keuken:
Indisch
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Ritja ritja (knapperige speklapjes in geurige tomatensaus)

Ingrediënten:
speklap en tomaat

Keuken:
Indisch
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Lempers (rijstrolletjes met kipvulling)

Ingrediënten:
ketan, kippendij en kokosmelk

Keuken:
Indisch
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Ikan boemboe ketjap (gebakken vis in pittige ketjapsaus)

Ingrediënten:
bloem, ei, kabeljauwfilet, ketjap manis en melk

Keuken:
Indisch
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Bami koah (bamisoep)

Ingrediënten:
bawang goreng, ijsbergsla, kipfilet, kippenbouillon, mie en supermie

Keuken:
Indisch
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Dodol (dikke zoete rijstpudding met pandanblad)

Ingrediënten:
goela djawa, ketan, ketanmeel, kokosmelk en pandanblad

Keuken:
Indisch
Een recept uit  - De geur van witte rijst

Avondmaal uit De geur van witte rijst:

Babi ketjap van een prinses

Ingrediënten:
djahé, knoflook, peper, sambal oelek, speklappen, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indisch
Soort:
vlees
Een recept uit  - De geur van witte rijst

Avondmaal uit De geur van witte rijst:

Semur ajam van tante El

Ingrediënten:
azijn, champignons, ketjap manis, kip, knoflook, kruidnagels, nootmuskaat, peper, rode lomboks, uien, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indisch
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Tempeh kemel (gefrituurde plakjes tempeh in een kokosbeslag)

Ingrediënten:
ketanmeel, kokosmelk en tempeh

Keuken:
Indisch
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Sambal goreng telor (gefrituurde eieren in hete saus)

Ingrediënten:
ei, sambal oelek, tomatenpuree en ui

Keuken:
Indisch
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Ajam peter ketjap (pittige kopreepjes met petehbonen en ketjap)

Ingrediënten:
ketjap manis, kipfilet, lombok en petehbonen

Keuken:
Indisch
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Gegrilde Ikan met ketjapsaus (gegrilde vis met pittige ketjapsaus)

Ingrediënten:
citroensap, ketjap manis, lombok, vis en visfilet

Keuken:
Indisch
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Daging ketjap (lamsvlees in ketjapsaus)

Ingrediënten:
ketjap manis en lamsfilet

Keuken:
Indisch
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Roedjak (groente en fruit met een zeer pittig dipje)

Ingrediënten:
goela djawa, komkommer, limoen, peer en zure appel

Keuken:
Indisch
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Sate babi met pindasaus (sate van varkensvlees)

Ingrediënten:
ketjap manis en speklap

Keuken:
Indisch
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Rookworst smoor

Ingrediënten:
ketjap manis en rookworst

Keuken:
Indisch
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Babi ketjap (varkensvlees in een milde ketjapsaus)

Ingrediënten:
aardappel, doperwt, hamlappen, ketjap manis en speklap

Keuken:
Indisch
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Sambal goreng tempeh met tomaat (knapperige zoetzure kruidige tempelreepjes)

Ingrediënten:
asem, goela djawa, lombok, tempeh en tomatenpuree

Keuken:
Indisch
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Babi tjien (knapperige blokjes varkensvlees in geurige ketjapsaus)

Ingrediënten:
ketjap, minifriet chips, speklappen, taotjo en ui

Keuken:
Indisch
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Frikadel ikan II (viskoekjes van tante Fien)

Ingrediënten:
bouillonblokje, ei, garnaaltjes, koolvis, meel en surimi

Keuken:
Indisch
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Witte kip

Ingrediënten:
gember en kipfilet

Keuken:
Indisch
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Pastei toetoep (gesloten pastei)

Ingrediënten:
aardappel, doperwt, ei, kipfilet, knakworst, melk, selderij, soepballetjes en wortel

Keuken:
Indisch
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Pindang koening (vis in zuur)

Ingrediënten:
asemwater, makreel, selderij en tomaat

Keuken:
Indisch
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Oelang-oelang (groente in pindadressing)

Ingrediënten:
aubergine, haricots verts, komkommer, little gem, lombok, pinda, pindakaas en rode ui

Keuken:
Indisch
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Telor besengek (gekookte eieren in een fijne kokossaus)

Ingrediënten:
bouillon, eieren en kokosmelk

Keuken:
Indisch