Joods

Zoek naar Joods in jouw eigen kookboeken

Joods koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Latkes

Ingrediënten:
broodkruim, druivenpitolie, ei, kruimige aardappel, maïsolie, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Middeneuropees / Joods
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Latkes met zure room

Ingrediënten:
broodkruim, druivenpitolie, ei, kruimige aardappel, maïsolie, ui, zout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Middeneuropees / Joods
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Walnootvulling voor menena

Ingrediënten:
kaneel, oranjebloesemwater, rozenwater, suiker en walnoten

Keuken:
Joods
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De gezonde Joodse keuken:

peren met zwartebessensaus

Ingrediënten:
boter, bruine suiker, citroen, honing, peren, witte wijn en zwarte bessen

Keuken:
Joods
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De gezonde Joodse keuken:

bramen en appels met kruimelkorst

Ingrediënten:
amandelen, boter, bramen, geroosterde geschaafde amandelen, havermout, honing, suiker en zure appels

Keuken:
Joods
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Recept uit De gezonde Joodse keuken:

matzekoekjes met rozenwaterstroop

Ingrediënten:
citroen, eieren, matzemeel, rozenwater, suiker, vloeibare honing en zonnebloemolie

Keuken:
Joods
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Recept uit De gezonde Joodse keuken:

wintercompote

Ingrediënten:
citroen, cognac, gedroogde abrikozen, gedroogde appel, gedroogde peren, gedroogde pruimen, geroosterde geschaafde amandelen, kaneel, nootmuskaat, rozijnen en sinaasappelsap

Keuken:
Joods
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Recept uit De gezonde Joodse keuken:

vijgentaart met olijfolie

Keuken:
Joods
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De gezonde Joodse keuken:

vijgentaart met olijfolie

Ingrediënten:
bloem, bruine suiker, ei, honing, olijfolie, slagroom, vanille-extract, vijgen en yoghurt

Keuken:
Joods
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Tomatensaus voor blintzes

Ingrediënten:
olie, peper, suiker, tomaten, tomaten in blik, tomatenpuree, water en zout

Keuken:
Joods
Soort:
saus/dressing/jus / vegan
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De gezonde Joodse keuken:

warme pruimen met sinaasappelmascarponesaus

Ingrediënten:
boter, bruine suiker, kaneelstokje, mascarpone, munt, pruimen, rode wijn en sinaasappelsap

Keuken:
Joods
Een recept uit  - 101 ballen

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit 101 ballen:

Joodse kippensoep

Ingrediënten:
bleekselderij, garnituur voor kippensoep, kippenrug, kippenvleugel, knoflook, laurier, peterselie, tijm, ui, wortel, zeezout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Joods
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit  - 101 ballen

Recept uit 101 ballen:

Matseballetjes

Ingrediënten:
ei, matsemeel, water en zout

Keuken:
Joods
Soort:
garnituur / vegetarisch
Een recept uit  - 101 ballen

Recept uit 101 ballen:

Garnituur voor kippensoep

Ingrediënten:
bladpeterselie, dille, kippenvlees en matseballetjes

Keuken:
Joods
Soort:
garnituur
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De gezonde Joodse keuken:

gevulde pruimen met kokossaus

Ingrediënten:
amandelen, gedroogde pruimen, honing, kokosmelk en rode wijn

Keuken:
Joods
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Pain juif à l'anis - Algerijns anijsbrood

Ingrediënten:
anijszaad, arachideolie, bloem, ei, eidooier, gedroogde gist, melk, suiker, water, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Joods
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Honingstroop bij muhallabeya

Ingrediënten:
honing, oranjebloesemwater, rozenwater en water

Keuken:
Joods
Soort:
vegan / saus
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Suikerstroop

Ingrediënten:
citroensap, oranjebloesemwater, rozenwater, suiker en water

Keuken:
Joods
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Recept uit De gezonde Joodse keuken:

geroosterde tomaten met knoflook

Ingrediënten:
basilicum, knoflook, tomaten en vers broodkruim

Keuken:
Joods
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Recept uit De gezonde Joodse keuken:

gestoofde worteltjes

Ingrediënten:
groentebouillon, olijfolie, peterselie, rozijnen, verse munt en wortelen

Keuken:
Joods
Een recept uit Marion Flipo - Quiche & Hartige taart

Recept uit Quiche & Hartige taart:

quiche lorraine

Ingrediënten:
creme freche, eieren, ementaler geraspt, kostdeeg, melk, nootmuskaat, spekreepjes en vloeibare room

Keuken:
Joods
Soort:
quiche / hartige taart
Een recept uit Marion Flipo - Quiche & Hartige taart

Recept uit Quiche & Hartige taart:

Quiche prei-nootmuskaat

Ingrediënten:
boter, creme freche, eieren, gemalen emmentaler, korstdeeg, melk, preien en zwarte peper

Keuken:
Joods
Soort:
quiche / hartige taart
Een recept uit Marion Flipo - Quiche & Hartige taart

Recept uit Quiche & Hartige taart:

Quiche geroosterde tomaat - mosterd

Ingrediënten:
crème fraîche, eieren, emmental geraspt, grove mosterd, kokosmelk light, korstdeeg, peper, room en zout

Keuken:
Joods
Soort:
quiche / hartige taart
Een recept uit Marion Flipo - Quiche & Hartige taart

Recept uit Quiche & Hartige taart:

Quiche tonijn geroosterde tomaat basilicum

Ingrediënten:
demi creme fraiche, eieren, emmental geraspt, gedroogde provencaalse kruiden, korstdeeg, melk, olijfolie, peper, room, suiker, tomaten, tonijn uit blik en vers basilicum

Keuken:
Joods
Soort:
quiche / hartige taart
Een recept uit Marion Flipo - Quiche & Hartige taart

Recept uit Quiche & Hartige taart:

Quiche drie keer kaas met bieslook

Ingrediënten:
bieslook, comté, crème fraîche, eieren, emmental geraspt, geitenkaas, gorgonzola, korstdeeg met zaden en kruiden, melk, peper, room en zout

Keuken:
Joods
Soort:
quiche / hartige taart
Een recept uit Marion Flipo - Quiche & Hartige taart

Recept uit Quiche & Hartige taart:

Quiche roquefort walnoot gepocheerde peer

Ingrediënten:
citroensap, demi creme fraiche, eieren, emmental geraspt, kaneelstokje, korstdeeg, melk, peper, peren, room, roquefort, suiker, walnoten en zout

Keuken:
Joods
Soort:
quiche / hartige taart