Regula Ysewijn - Brits bakboek

Brits bakboek

Een boek van Regula Ysewijn

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Brits bakboek, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

In Brits bakboek, een ode aan de uitgebreide en florerende Britse bakcultuur, geeft Regula Ysewijn haar 100 favoriete Britse recepten voor zoet en hartig gebak. Van de fuitbreads en hartige imposante pies waar de Britten beroemd om zijn tot onbekendere koekjes en taartjes voor bij de iconische Afternoon Tea. Taart, cake, koeken, scones, buns, pies, brood en ander zoet en hartig gebak is verstrengeld met de identiteit van de Britten en dat is ook te zien in de recepten in dit boek. Ieder recept vertelt, onder begeleiding van een kort informatief tekstje, een verhaal over het landschap, de tradities en de legendes van Groot-Brittannië. Veel van de recepten in dit boek zijn gebaseerd op recepten die Regula tegenkwam tijdens haar historische onderzoek, maar de recentere klassiekers zijn de gebakjes zoals zij ze zelf al jaren bakt, geïnspireerd door de herinneringen aan de baksels die zij altijd at in Groot-Brittannië.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Dit boek bevat o.a. de volgende recepten

Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten.

Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Bij de koffie uit Brits bakboek:

Cornish heavy cake

Ingrediënten:
bloem, boter, eigeel, gekonfijte citrusschil, krenten, melk, reuzel, water, witte suiker en zeezout

Keuken:
Brits
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Brits bakboek:

Appelcake uit Dorset - Dorset apple cake

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, cox-appels, ei, eigeel, foelie, karnemelk, laurierblad, melk, rietsuiker, volvette room en witte suiker

Keuken:
Brits
Soort:
fruit / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Diner / buffet / nagerecht / bij de koffie uit Brits bakboek:

Custard taartjes - custard tarts

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, eigeel, foelie, laurierblad, nootmuskaat, poedersuiker, rietsuiker, volle melk, volvette room en zeezout

Keuken:
Brits
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Brits bakboek:

Zoete lampastei - sweet lamb pie

Ingrediënten:
artisjokhart, berberisbessen, bloem, boter, citroensap, druiven, ei, eigeel, gekonfijte citrusschil, gemalen foelie, gemalen kruidnagel, krenten, lamsbout, lamsgehakt, lamsvlees, melk, nootmuskaat, patentbloem, reuzel, verse peterselie, water, witte suiker, witte wijn, zeezout, zoete aardappel, zuurbessen en zwarte peper

Keuken:
Brits
Soort:
lamsvlees / pastei
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Brunch / diner / nagerecht / bij de koffie uit Brits bakboek:

Bakewell tart

Ingrediënten:
abrikozenpitten, amandelmeel, amandelschilfers, bloem, boter, ei, eigeel, fijne rietsuiker, fijne witte suiker, frambozenjam, gist, melk, nootmuskaat, patentbloem, rietsuiker, rozenwater, water, wit broodkruim en zout

Keuken:
Brits
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Diner / nagerecht uit Brits bakboek:

Appel- en braambescrumble - apple and blackberrycrumble

Ingrediënten:
amandelschaafsel, appel, bloem, boskoop-appel, boter, braambessen, cox-appels, gemalen kaneel, havermoutvlokken, lichte basterdsuiker, speltmeel, speltvlokken, volkorentarwemeel, witte suiker en zeezout

Keuken:
Brits
Soort:
fruit / crumble/gratin / vegetarisch
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Snack of tussendoortje / bij de koffie uit Brits bakboek:

Shrewsbury cakes

Ingrediënten:
bloem, boter, eigeel, gemalen foelie, gemalen kaneel, gemalen nootmuskaat, poedersuiker, rozenwater en zeezout

Keuken:
Brits
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Picknick / diner / buffet / hoofdgerecht uit Brits bakboek:

Picknickvleespastei met ei - derby picknick pie with eggs

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, eigeel, gemalen foelie, gerookt spek, ham hock, laurierblad, melk, patentbloem, prei, reuzel, ui, varkensbuik, varkensham, varkensschenkel, varkensschouder, verse peterselie, water, wortel, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Brits
Soort:
varkensvlees / pastei
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Brunch / diner / nagerecht / bij de koffie uit Brits bakboek:

Tamarinde-custardtaart - tamarind tart

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, eigeel, foelie, laurierblad, melk, poedersuiker, rietsuiker, tamarindeconcentraat, volle melk, volvette room, water en zeezout

Keuken:
Brits
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Diner / buffet / nagerecht / bij de koffie uit Brits bakboek:

Sinaasappeltaartjes - amber tarts

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, eigeel, gekonfijte sinaasappelschil, poedersuiker, sinaasappelrasp, water en zeezout

Keuken:
Brits
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Picknick / brunch / snack of tussendoortje / bij de koffie uit Brits bakboek:

Gemberkoek van tante Betty - Aunty Betty's gingerbread

Ingrediënten:
baking soda, black treacle, bloem, boter, ei, gemalen kaneel, gemberpoeder, golden syrup, melk, natriumbicarbonaat, witte suiker en zeezout

Keuken:
Brits
Soort:
koek en gebak / vegetarisch / samengestelde boter
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Brits bakboek:

Varkenspasteitjes - pork pies

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, ei, eigeel, gemalen foelie, laurierblad, melk, mirepoix, patentbloem, reuzel, salie, ui, varkensbuik, varkenspoot, varkensschouder, water, wortel, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Brits
Soort:
varkensvlees / pastei / feestdagen
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Brunch / bij de koffie uit Brits bakboek:

Eccles cakes

Ingrediënten:
bloem, boter, melk, mincemeat, rietsuiker, water, witte suiker en zeezout

Keuken:
Brits
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch / pastei
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Ontbijt / brunch uit Brits bakboek:

Krenten- en saffraanbrood uit Cornwall

Ingrediënten:
boter, eigeel, gekonfijte citrusschil, gist, karwijzaad, krenten, melk, patentbloem, reuzel, ruwe rietsuiker, saffraandraadjes en zeezout

Keuken:
Brits
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Ontbijt / brunch / bij de koffie uit Brits bakboek:

Citroenbroodjes uit Whitby - Whitby lemon buns

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, citroenrasp, citroensap, ei, gist, krenten, melk, poedersuiker, rozijnen, witte suiker en zeezout

Keuken:
Brits
Soort:
brood en broodgerecht / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Bij de koffie uit Brits bakboek:

Goosnargh cakes

Ingrediënten:
bloem, boter, fijne witte suiker, karwijzaad, maïzena, rijstmeel en zeezout

Keuken:
Brits
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Bij de koffie uit Brits bakboek:

Battenberg cake

Ingrediënten:
abrikozenjam, abrikozenpitten, amandelaroma, amandelmeel, bakpoeder, bloem, boter, ei, fijne suiker, maraschinolikeur, marsepein, roze voedingskleurstof, poedersuiker en rozenwater

Keuken:
Brits
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Brits bakboek:

Toffee-appelcake - sticky toffee apple cake

Ingrediënten:
appel, appelstroop, bakpoeder, bloem, boter, bruine suiker, dadel, ei, gedroogde pruim, perenstroop, volvette room en zeezout

Keuken:
Brits
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Ontbijt / brunch uit Brits bakboek:

Sally Lunns

Ingrediënten:
boter, ei, fijne rietsuiker, gist, melk, nootmuskaat, patentbloem, volvette room, witte suiker en zeezout

Keuken:
Brits
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Snack of tussendoortje / bij de koffie uit Brits bakboek:

Gemberkoekjes - cornish fairings

Ingrediënten:
baking soda, bakpoeder, bloem, boter, bruine suiker, gemberpoeder, golden syrup, koekkruiden, maple syrup, natriumbicarbonaat en zeezout

Keuken:
Brits
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Diner / buffet / nagerecht uit Brits bakboek:

Banbury apple pie

Ingrediënten:
appel, bloem, boter, cox-appels, eigeel, gekonfijte citrusschil, gemalen kaneel, gemberpoeder, jonagold appel, krenten, melk, poedersuiker, rietsuiker, water en zeezout

Keuken:
Brits
Soort:
fruit / koek en gebak / vegetarisch