Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals Rijksmuseum cookbook , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
The Rijksmuseum is launching a cookbook in which fifty typically Dutch ingredients, from potatoes to seaweed, form the basis of 160 dishes. There are stories and traditional recipes, and fifty top chefs and master patissiers from all over the country have been inspired to create their own dishes. Nine hundred illustrations from the Rijksmuseum’s collection provide a colourful historical culinary backdrop.
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten .
Ingrediënten: ansjovis, grof zeezout en olijfolie
Keuken: Nederlands / Zweeds
Soort: inmaak / vis / pekel en marinades
Ingrediënten: bloem, peper, roomboter, schol en zout
Keuken: Nederlands
Soort: vis
Ingrediënten: asperge, azijn, boter, castric, droge witte wijn, eidooier, fleur de sel, gezouten roomboter, hazelnootolie, kippenbouillon, kreeft, olijfolie, boter, oosterscheldekreeft, peper, peperkorrel, sjalot, snelkooktarwe, ui, water, zeekool, zeekraal, zeeuwse kooktarwe, zout en zwarte peper
Keuken: Nederlands
Soort: schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: bloem, citroenrasp, gist, kaneel, melk, roomboter, witte basterdsuiker, witte kandijsuiker en zout
Keuken: Nederlands
Soort: brood en broodgerecht / zoet
Ingrediënten: boter, fijn zeezout, tarwebloem, volle melk en witte basterdsuiker
Keuken: Nederlands
Ingrediënten: aardappel, boter, fleur de sel, gemberwortel, la ratte aardappel, melk, zaanse mosterd en zeezout
Keuken: Nederlands
Soort: aardappelgerecht / vegetarisch
Ingrediënten: citroen, cognac, hollandse garnaal, ketchup, mayonaise, peper, piment d'espelette, sherry, sla, slagroom, tabasco, worcestersaus en zout
Keuken: Nederlands
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: aardappel, bosui, boterroom, knoflook, laurierblad, lente-ui, peper, raapstelen en zout
Keuken: Nederlands
Soort: stamppot / aardappelgerecht
Ingrediënten: bloem, boter, eiwit, gelatine, kalfsbouillon, kalfstong, knoflook, olijfolie, paneermeel, peper, savora-mosterd, zonnebloemolie en zout
Keuken: Nederlands
Soort: kalfsvlees / frituur
Ingrediënten: bleekselderij, citroen, dijonmosterd, dragon, droge witte wijn, ei, knoflook, krulpeterselie, laurierblad, olijfolie, pistachenoten, savooiekool, tijm, ui, varkenskop, water, winterpeen en zout
Keuken: Nederlands
Soort: vlees / groente
Ingrediënten: bloem, citroenrasp, ei, gist, melk, poedersuiker, roomboter, zonnebloemolie en zout
Keuken: Nederlands
Soort: zoet / frituur / feestdagen
Ingrediënten: bloem, boter, champignon, knoflook, laurierblad, peper, rode wijn, rookspek, rozemarijn, ui, wild, wildfond, zonnebloemolie en zout
Keuken: Nederlands
Soort: wild
Ingrediënten: aardappel, augurk, azijn, dille, ei, haring, kappertje, mayonaise, peper, ui, zout en zure room
Keuken: Nederlands
Soort: aardappelgerecht / vis
Ingrediënten: basilicum, bieslook, bladpeterselie, boter, citroensap, dragon, droge witte wijn, kippenbouillon, mossel, peper, sjalot, tijm en zout
Keuken: Nederlands
Soort: schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: amandelolie, boekweit, dille, dilleolie, droge witte wijn, geitenyoghurt, groene walnoot, harderfilet, olie, peper, rietsuiker, turf, venkelzaad, walnoot-edik en zout
Keuken: Nederlands
Soort: vis
Ingrediënten: aioli, alikruiken, brood, droge witte wijn, laurierblad, peper, prei, ui, water, winterwortel en zout
Keuken: Nederlands
Soort: schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: harde tarwebloem, grof zeezout, olijfolie, verse bakkersgist, water, zee-eik en zeezout
Keuken: Nederlands
Ingrediënten: aardappelpuree, agar-agar, bernagieblaadjes, borage cress, citroensap, haring, haringkaviaar, jenever, komkommer, mayonaise, olijfolie, peper, ui, water, zeekraal en zout
Keuken: Nederlands
Soort: azijn / vis
Ingrediënten: bier, bloem, eiwit, grof zeezout, hooi, knoflook, lamsbout, peper, roomboter, water, wijn en zout
Keuken: Nederlands
Soort: vlees / lamsvlees
Ingrediënten: bakpoeder, boter, ei, eiwit, schenkstroop, tarwebloem, volle melk en witte basterdsuiker
Keuken: Nederlands
Soort: pannenkoeken en flensjes
Ingrediënten: arachideolie, azijn, ei, grove groninger mosterd, kabeljauwfilet, room en visbouillon
Keuken: Nederlands
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Ingrediënten: aardappel, andijvie, boter, melk, peper, spekblokjes en zout
Keuken: Nederlands
Soort: stamppot / aardappelgerecht
Ingrediënten: bladpeterselie, bloem, eidooier, eiwit, gelatine, kalfsvlees, lavas, maggi, mosterd, nootmuskaat, paneermeel, peperkorrel, peterselie, prei, roomboter, slagroom, water, wortel, zonnebloemolie en zout
Keuken: Hollands
Soort: vlees / kalfsvlees / frituur
Ingrediënten: aardbei, amandelpoeder, boter, ei, eidooier, fruitpuree, gember, maïzena, melk, poedersuiker, room, suiker, taart, tarwebloem en zout
Keuken: Nederlands
Soort: zoet / gebak, koek, taart, pudding
Ingrediënten: appel, citroenschil, goudrenet en suiker
Keuken: Nederlands
Soort: fruit / zoet