Pascalle Bonnier en Mathijs Kok - Nootje

Nootje

70 notenrecepten van amandelpasta tot pistacheijs

Een boek van Pascalle Bonnier en Mathijs Kok

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Nootje, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Noten zijn gezond, lekker en veelzijdig. Maar wat kán er eigenlijk allemaal mee?

In 70 heerlijke, gezonde, eenvoudige, verrassende en veelzijdige notenrecepten laten Pascalle Bonier en Mathijs Kok zien dat er met noten van alles mogelijk is. Van amanderlpasta tot kastanjesoep en van walnotenhummus tot hazelnootparfait. Noten zijn er voor elk moment van de dag!

Pascalle Bonnier en Mathijs Kok schreven samen het populaire kookboek Havermoutje en lieten overtuigend zien dat havermout niet alleen 's ochtends als pap gegeten kan worden, maar ook heel lekker is in lunch, diner of nagerecht. In Nootje laten ze met net zoveel enthousiasme hetzelfde principe los op noten. Ze delen hun recepten op Instagram, waar duizenden notenliefhebbers culinaire inspiratie op doen.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Dit boek bevat o.a. de volgende recepten

Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten.

Een recept uit Pascalle Bonnier en Mathijs Kok - Nootje

Snack of tussendoortje uit Nootje:

Macadamianoten-havermoutflapjacks

Ingrediënten:
macadamianoten, grasboter, blauwe rozijnen, havermout, havermoutvlokken en honing

Soort:
noten en zaden / vegetarisch
Een recept uit Pascalle Bonnier en Mathijs Kok - Nootje

Snack of tussendoortje uit Nootje:

Blauwe bessen-hazelnootmuffins

Ingrediënten:
baksoda, blauwe bessen, bloemenhoning, ei, havergrutten, haverzemelen, hazelnootolie, hazelnoten, kaneel, kokospalmsuiker, olie, sojamelk, speltmeel, vanillemerg en zout

Soort:
noten en zaden / vegetarisch
Een recept uit Pascalle Bonnier en Mathijs Kok - Nootje

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Nootje:

Zoete pecannootjes

Ingrediënten:
bloemenhoning, cacaopoeder, gember, kaneel, kardemompoeder, pecannoten, peper en zeezout

Soort:
noten en zaden / vegetarisch
Een recept uit Pascalle Bonnier en Mathijs Kok - Nootje

Diner / avondmaal uit Nootje:

Amandelnotenburger

Ingrediënten:
amandelmeel, aubergine, courgette, gele paprika, kokosolie, kurkuma, maïskorrels, mozzarella, peper, zout en zwarte bonen

Soort:
noten en zaden / ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Pascalle Bonnier en Mathijs Kok - Nootje

Recept uit Nootje:

Hazelnootpasta

Ingrediënten:
hazelnoot en zeezout

Soort:
noten en zaden / vegetarisch
Een recept uit Pascalle Bonnier en Mathijs Kok - Nootje

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Nootje:

Wasabinootjes

Ingrediënten:
bloemenhoning, ei, gerookt paprikapoeder, peper, pinda's, speltbloem, wasabipoeder en zout

Soort:
noten en zaden / vegetarisch
Een recept uit Pascalle Bonnier en Mathijs Kok - Nootje

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Nootje:

Een pittig notenjasje

Ingrediënten:
blanke amandelen, chilipoeder, ei, olijfolie, ras el hanout, speltbloem en zout

Soort:
noten en zaden / vegetarisch
Een recept uit Pascalle Bonnier en Mathijs Kok - Nootje

Diner / nagerecht uit Nootje:

Hazelnootparfait

Ingrediënten:
chocoladehazelnootpasta, eidooier, hazelnootpasta, hazelnoten, kokosbloesempoedersuiker, kokosroom, poedersuiker en vanillemerg

Soort:
noten en zaden / vegetarisch
Een recept uit Pascalle Bonnier en Mathijs Kok - Nootje

Lunch uit Nootje:

Notensandwich met gegrilde groente

Ingrediënten:
aubergine, courgette, gedroogde rozemarijn, gerookte amandelen, hummus, mozzarella, olijfolie, panbrood, paprika, peper, tomaat en zout

Soort:
noten en zaden / brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Pascalle Bonnier en Mathijs Kok - Nootje

Snack of tussendoortje uit Nootje:

Appel-peer-hazelnootcrumbles

Ingrediënten:
appels, ei, blauwe rozijnen, havermout, hazelnootmeel, hazelnoten, honing, kaneel, kokosolie en peren

Soort:
noten en zaden / crumble/gratin / vegetarisch
Een recept uit Pascalle Bonnier en Mathijs Kok - Nootje

Recept uit Nootje:

Pecannoten-pepertapenade

Ingrediënten:
basilicumbladeren, chilipoeder, gerookt paprikapoeder, kappertjes, olijfolie, pecannoten, puntpaprika's, water, zeezout en zongedroogde tomaten

Soort:
noten en zaden / vegetarisch
Een recept uit Pascalle Bonnier en Mathijs Kok - Nootje

Lunch uit Nootje:

Walnoot-linzensalade met blauwe kaas

Ingrediënten:
blauwschimmelkaas, cherrytomaatjes, citroensap, dijonmosterd, gerookte walnoten, koriander, lente-uitjes, linzen, olijfolie, pompoen, rucola, sojayoghurt, veldsla, water en zoete aardappel

Soort:
salade / noten en zaden / vegetarisch
Een recept uit Pascalle Bonnier en Mathijs Kok - Nootje

Recept uit Nootje:

Amandelnootpasta

Ingrediënten:
amandel, hazelnootolie en zeezout

Soort:
noten en zaden / vegetarisch
Een recept uit Pascalle Bonnier en Mathijs Kok - Nootje

Diner / nagerecht uit Nootje:

Pecannotentarte-tatin

Ingrediënten:
amandelmeel, citroenzeste, ei, kokosbloesemsuiker, kokosolie, pecannoten, peren en speltbloem

Soort:
noten en zaden / vegetarisch
Een recept uit Pascalle Bonnier en Mathijs Kok - Nootje

Ontbijt uit Nootje:

Amandel-kokosnootmelk

Ingrediënten:
blanke amandelen, kokosolie, water en zout

Soort:
noten en zaden / vegetarisch
Een recept uit Pascalle Bonnier en Mathijs Kok - Nootje

Diner / nagerecht uit Nootje:

Amandelnotenclafoutis

Ingrediënten:
amandelmeel, eieren, frambozen, kokosolie, kokospalmsuiker, limoensap, sojamelk, speltbloem en zout

Soort:
noten en zaden / vegetarisch
Een recept uit Pascalle Bonnier en Mathijs Kok - Nootje

Diner / nagerecht uit Nootje:

Avocado-pistachenotenijs

Ingrediënten:
avocado, banaan, bloemenhoning, pistaches, kokosmelk, vanillemerg en verse muntblaadjes

Soort:
noten en zaden / vegetarisch
Een recept uit Pascalle Bonnier en Mathijs Kok - Nootje

Recept uit Nootje:

Walnoten-auberginehummus

Ingrediënten:
aubergine, bladpeterselie, citroensap, gedroogde kikkererwten, walnoten, knoflook, komijnpoeder, koriander en tahin

Soort:
noten en zaden / vegetarisch
Een recept uit Pascalle Bonnier en Mathijs Kok - Nootje

Ontbijt uit Nootje:

Amandelnoot-maanzaadsupercake

Ingrediënten:
amandelmeel, citroensap, citroenzeste, eieren, kokosolie, kokospalmsuiker, maanzaad, olie, sojamelk, vanillemerg en zout

Soort:
noten en zaden / vegetarisch