Ruth de Ruwe

We hebben 10 boeken van Ruth de Ruwe waarvan één boek mét recepten.

Registreer gratis!

Welkom op heerlijkzoeken.

Heerlijk zoeken is jouw persoonlijke receptenzoekmachine voor jouw boekenplank en blogcollectie. Alleen nog maar lekkere recepten vinden van auteurs die jou wél aanspreken, zoals die van Ruth de Ruwe? Registreren is gratis!

Boeken van Ruth de Ruwe

Kijk voor meer boeken.

Recepten van Ruth de Ruwe

Doorzoek de recepten

Wist je dat heerlijkzoeken dé site is om door recepten van kookboeken te zoeken? Verfijn en verken onze selectie van recepten!

Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / lunch / buffet / bijgerecht / voorgerecht / avondmaal uit Liever lokaal:

Salade van knolcapucien en andere wintergroenten

Ingrediënten:
appelazijn, klaverzuringknol, knoflook, knolcapucien, olie, peper, schapenkaas, tijm, walnoten, witlof, zeekool en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

WIldzwijnfilet met rozenbottelsaus

Ingrediënten:
balsamicoazijn, boter, gort, knoflook, olie, peper, rode wijn, roodloof, rozenbottelgelei, runderbouillon, slagroom, wildzwijnfilet en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
wild
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Avondmaal uit Liever lokaal:

Leeuweriktong met aardappels en shiitakes

Ingrediënten:
aardappel, boerenkool, gerookte spekjes, groentebouillon, leeuweriktong, melk, olijfolie, paddenstoelenbouillon, peper, piccalilly, shiitake, truffelaardappel en zeezout

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees / groente / paddenstoelen
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit Liever lokaal:

Gerookte rode poon met garnalenrisotto

Ingrediënten:
boter, gerookte grauwe poon, gerookte rode poon, hollandse garnalen, oude kaas, peper, risottorijst, sjalot, visbouillon en zeezout

Keuken:
Hollands
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / risotto
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Basisrecept uit Liever lokaal:

Groentebouillon

Ingrediënten:
bleekselderij, knoflook, laurier, peterselie, selderijknol, tijm, ui, vleestomaat en wortel

Keuken:
Hollands
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Schenkel van jong rund met peterselie

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloem, citroen, droge witte wijn, knoflook, limoen, olie, peper, prei, rozemarijn, runderschenkel, tomaat, ui, wortel en zeezout

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Lamszwezerik met een oosters tintje

Ingrediënten:
bloem, bloemendaalse kool, boter, court-bouillon, groene kool, kerriepoeder, lamszwezerik, olie, peper, ras el hanout, vadouvan, veldsla, winterpostelein en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Avondmaal uit Liever lokaal:

Prei-gehaktschotel

Ingrediënten:
bloem, bloemige aardappel, boter, foelie, gehakt, half-om-halfgehakt, knoflook, lamsgehakt, nootmuskaat, olijfolie, oude kaas, peper, prei, rundergehakt, tijm, tomatenpuree, varkensgehakt, vleesbouillon, winterwortel, zoete ui en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Liever lokaal:

Vlierbloesemtaart

Ingrediënten:
biscuitjes, boter, crème de pêche, crème fraîche, gelatine, koekjes, perziklikeur, slagroom, suiker, vlierbloesemgelei, vlierbloesemschermen en vlierbloesemschermensap

Keuken:
Hollands
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Kwartel met meikers

Ingrediënten:
boter, brood, buikspek, dragon, gevogeltebouillon, knoflook, kwartel, meikersen, olie, rode wijn, rookspek en zeeuws spek

Keuken:
Hollands
Soort:
gevogelte
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit Liever lokaal:

Halvemaantjes met paddestoelen en geitenkaas

Ingrediënten:
boter, droge witte wijn, ei, jonge geitenkaas, knoflook, olie, paddestoelenbouillon, peper, ricotta, shiitakes, sjalot, slagroom, tijm, vers pastadeeg en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Rijstschotel me kip en bonen

Ingrediënten:
bloem, groene paprika, kippenvleugels, knoflook, langkorrelige rijst, olijfolie, peper, peterselie, sjalot, tabasco, tijm, tomaat, ui, witte bonen en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
rijst / gevogelte
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Sliptongrolletjes met garnalenrisotto

Ingrediënten:
boter, broccoli, ei, noordzeegarnalen, peper, risottorijst, sjalot, slagroom, sliptongen, visbouillon, waddengarnalen en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / risotto
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht / bij de koffie uit Liever lokaal:

Frambozentaart

Ingrediënten:
basterdsuiker, crème de cassis, ei, frambozen, frambozenlikeur, slagroom en zoet briseerdeeg

Keuken:
Hollands
Soort:
zoet / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit Liever lokaal:

Risotto met schorseneer en kastanjechampignons

Ingrediënten:
boter, citroen, gedroogde bladpeterselie, groentebouillon, kastanjechampignon, olie, paddenstoelenbouillon, peper, pittige harde kaas, risottorijst, schorseneer, wortelpeterselieloof en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
risotto / vegetarisch / paddenstoelen
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Kreeft

Ingrediënten:
kreeft

Keuken:
Hollands
Soort:
schaal- en schelpdieren
Alle recepten van Ruth de Ruwe