Ruth de Ruwe

We hebben 10 boeken van Ruth de Ruwe waarvan één boek mét recepten.

Registreer gratis!

Welkom op heerlijkzoeken.

Heerlijk zoeken is jouw persoonlijke receptenzoekmachine voor jouw boekenplank en blogcollectie. Alleen nog maar lekkere recepten vinden van auteurs die jou wél aanspreken, zoals die van Ruth de Ruwe? Registreren is gratis!

Boeken van Ruth de Ruwe

Kijk voor meer boeken.

Recepten van Ruth de Ruwe

Doorzoek de recepten

Wist je dat heerlijkzoeken dé site is om door recepten van kookboeken te zoeken? Verfijn en verken onze selectie van recepten!

Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Groentequiche met roodbacteriekaas

Ingrediënten:
bloemkool, boter, briseerdeeg, broccoli, ei, melk, peper, prei, romanesco, roodbacteriekaas, sjalot en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
quiche / vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / voorgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Gevulde scharrolletjes

Ingrediënten:
aardappelmeel, crème fraîche, gedroogde peterselie, kerriepoeder, limoen, peper, peterseliewortelloof, scharfilets, visbouillon, witte peperkorrels en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vis
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Liever lokaal:

Gebakken wulken

Ingrediënten:
knoflook, olie, peterseliewortelloof, ui, witte wijn en wulken

Keuken:
Hollands
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Picknick / diner / lunch / buffet / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Hartige taart met groene asperges en morieljes

Ingrediënten:
bloem, boter, citroensap, eidooier, eiwit, gemalen koriander, groene asperge, morieljes, mosterd, peper, volkorenmeel, volle kwark, witte champignons en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / quiche / vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / lunch / buffet / voorgerecht uit Liever lokaal:

Komkommersoep

Ingrediënten:
bloem, boter, dillezaad, eidooier, groentebouillon, komkommer, melk, peper, slagroom, ui, venkelzaad en zout

Keuken:
Europees / Hollands
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Kiprolletjes gevuld met palmkoolpesto

Ingrediënten:
boter, cavolo nero, cider, droge sherry, gerookte ham, kipfilet, knoflook, olie, olijfolie, peper, slagroom, walnoten en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
gevogelte
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Avondmaal uit Liever lokaal:

Blauwe bliksem

Ingrediënten:
aardappels, boter, bouillon, kaneel, kweeperen, mosterd, peper, stoofperen, witte ui en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
stamppot / groente
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Blote billetjes in het gras

Ingrediënten:
azijn, boter, gehaktballen, kruimige aardappel, melk, nootmuskaat, peper, rookworst, vlees, witte bonen, zout en zoute snijbonen

Keuken:
Hollands
Soort:
stamppot
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Rijstschotel me kip en bonen

Ingrediënten:
bloem, groene paprika, kippenvleugels, knoflook, langkorrelige rijst, olijfolie, peper, peterselie, sjalot, tabasco, tijm, tomaat, ui, witte bonen en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
rijst / gevogelte
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Basisrecept uit Liever lokaal:

Vanilleroom

Ingrediënten:
ei, maïzena, slagroom, suiker, vanillestokje, vanillesuiker, volle melk en zeezout

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Zilte aardappelsalade met sprot

Ingrediënten:
azijn, gerookte sprot, kappertjes, mayonaise, mosterd, olie, peper, radijs, rode ui, zilte aardappel en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vis
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Picknick / diner / lunch / buffet / bijgerecht / voorgerecht uit Liever lokaal:

Salade met meikaas

Ingrediënten:
appel, citroenrasp, citroensap, honing, meikaas, peper, sinaasappel, veldsla en walnotenolie

Keuken:
Hollands
Soort:
salade / vegetarisch / kaas
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Basisrecept uit Liever lokaal:

Pastadeeg

Ingrediënten:
ei, olie, witte bloem en zeezout

Keuken:
Hollands
Soort:
deegwaren / vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Op de plaat gebakken sepia

Ingrediënten:
augurk, courgette, gedroogde chilivlokken, knoflook, laurier, limoenrasp, olijfolie, paprika, peper, pimentón, sepia's, tomaten, ui en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Alle recepten van Ruth de Ruwe